LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
emocije (27)

O mentalnom zdravlju mladih od sada brine Stella – zabavna mobilna aplikacija

Cilj je aplikacije Stella educirati mlade o problemima mentalnog zdravlja, anksioznosti, depresije i samopoštovanja te raznim zadatcima usvojiti tehnike za samopomoć i razumijevanje svakodnevnih emocija.

10 savjeta za jačanje emocionalnog zdravlja

Zanemarivanjem emocionalnog zdravlja narušavate kvalitetu svojega života. Popravite to vježbanjem, vođenjem dnevnika zahvalnosti i ostalim zdravim navikama koje vam donosimo.

Gaslighting: što je to i kako mu se oduprijeti

Fenomen koji stručnjaci nazivaju gaslighting nije vidljiv poput fizičkog nasilja, no može biti jednako opasan i destruktivan. Donosimo 10 znakova koji će vam pomoći prepoznati ga i oduprijeti mu se.

Sve o zelenom čudovištu zvanom ljubomora

Saznajte što je ljubomora, koji su njeni uzroci, je li ona nužno loša, ali i kako je suzbiti.

8 savjeta za prakticiranje zahvalnosti u naizgled običnim trenucima

Iako je to ponekad teško, uvijek se mogu pronaći razlozi za zahvalnost. Takav osjećaj prije svega sa sobom nosi brojne prednosti koje pozitivno utječu na vas i ljude oko vas, a bezbroj je metoda pomoću kojih ga možete početi prakticirati.

Saznaj kako emocije rade u našu korist!

Koliko je bitan razvoj emocionalne inteligencije i što je uopće emocionalna inteligencija možeš saznati 21. lipnja na predavanju pod nazivom „Deset zapovijedi za razvoj emocionalne inteligencije“, koje će održati Dubravko Šokčević.

Aktivna Hrvatska: Kontrolom emocija bolje ćemo upravljati vlastitim životom

– Jedan od glavnih načina kako ljudi danas pozitivno utječu na svoje tjelesno stanje, ali istovremeno i upravljaju emocijama vježbe su disanja. Upravo smo o takvom obliku upravljanja pričali na ovom treningu u Dubrovniku! – rekao je psiholog Igor Čerenšek. 

Kako nam ljutnja pomaže u životnim situacijama?

Iako ljutnju doživljavamo kao nepoželjnu emociju, ona nije u potpunosti takva jer donosi dobre stvari za osobni razvoj.

MMD Kolektiv s Filozofskog omogućava da vaše emocije postanu dijelom izložbe

Otvorenje izložbe Emocija / Asocijacija u Galeriji Beck održat će se u četvrtak, 25. siječnja, i to u organizaciji MMD Kolektiva koji će omogućiti posjetiteljima da komuniciraju s umjetnicima papirićima na koje će zapisati asocijacije i emocije na izložena djela.

Lijekovi koji na ljubomoru djeluju protuotrovno

Ljubomora je jedan od osjećaja koje pokušavate skrivati ili si ne želite priznati da ju osjećate, ali važno ju je prihvatiti i naučiti ju kontrolirati.