LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvo desetljeće Splitske tiramole

FOTO: Izložba fotografija mladosti snimljenih u gradu koji oduvijek inspirira

Na natječaje prvih 10 izložbi "Splitska tiramola" pristiglo je preko 5000 fotografija, od 700 autora mlađih od 30 godina, a izloženo će biti izabranih 100 radova.

Na natječaje prvih 10 izložbi "Splitska tiramola" pristiglo je preko 5000 fotografija, od 700 autora mlađih od 30 godina, a izloženo će biti izabranih 100 radova.

U sklopu programa ovogodišnje Sudamje, u renomiranom prostoru splitske Stare gradske vijećnice na Pjaci ove nedjelje, 24. travnja u 20 sati otvara se izložba naziva Prvih 10.  Predstavit će se sto najboljih fotografija izlaganih tijekom prvog desetljeća Splitske tiramole. Za izložbu je zaslužna udruga Splitski portal uz potporu Grada Splita.

 

 Ova izložba je "konop" na kojem se već 10 godina suše fotografije mladosti koje povezuje kreativnost, zanimljiv kadar i trenuci koji ostaju kao dokument vremena. Sve izložene fotografije redom su snimljene u Splitu, gradu koji nam je svima vječna inspiracija jer kako drukčije objasniti da je u prvih 10 godina postojanja na izložbu 700 autora prijavilo preko 5000 radova. Pred posjetiteljima će do kraja mjeseca biti tek dio tog šarenila robe kojeg smo na ponovno sušenje postavili povodom ovog mini jubileja. – ističu iz Udruge za promociju kulture mladih „Splitski portal“.

U prigodnom programu povodom otvaranja najavljen je nastup Ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS koji je nastao pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, a pod mentorstvom renomiranog profesora Gordana Tudora. Sastavljen je od studenata klavira, violine, viole, violončela, saksofona, flaute i klarineta, a uz djela svog voditelja izvodit će i skladbe Franka Zappe, Marc Mellitsa i John Adamsa.

Izložba će biti izložena do 30. travnja.

FOTO: TADIJA STANIĆ