LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravka Jukić
/ZDRAVKAJUKIC
Datum registracije: 10.05.2021.
Zadnja aktivnost: 19.07.2021.
Na zadnjem mjestu u Europskoj uniji

Iz perspektive mladih: Zašto se kasno sele iz roditeljskog gnijezda?

Mladi u Hrvatskoj najkasnije se u Europskoj uniji sele iz roditeljskog doma. Hrvati s prosječno 31,9 godina prvi put zakorače preko vlastitog praga što nas, ako sagledam okolnosti u kojima mladi žive, teško može iznenaditi.
Od osjećaja sreće do suicidalnih misli

Začarani krug borbe s ovisnošću: „Droga mi je pomogla da se osjećam sretnije”

Eksperimentiranje s drogom u mladosti sve je češće, a broj ljudi koji konzumiraju opojna sredstva sve je veći. O zabrinjavajućem problemu razgovarali smo s mag. act. soc. Adrijanom Hadžić i mag. psih. Marijom Granić, a svoju priču borbe s ovisnošću o drogom ispričala nam je jedna studentica.
Problem nedostupnosti ginekologa u Zagrebu

„Bolje spriječiti nego liječiti”, ali kako spriječiti kad gotovo 40% ispitanih studentica nema ginekologa?

Teme poput reproduktivnog zdravlja mladih, ali i seksualnog odgoja još se uvijek nažalost djelomično nalaze u kategoriji tabu tema stoga pojedine mlade djevojke s prvim ginekološkim pregledom znaju čekati duže nego što je potrebno, a nije rijetko ni da se javljaju samo pri pojavi znakova nekog problema.
Borba sa psihološkim poteškoćama

Anksioznost, depresija i potraga za poslom: „Razgovor za posao ne mogu ni zamisliti”

Depresija i anksiozni poremećaj dva su goruća svjetska problema, a prema podacima HZJZ-a mentalni poremećaji drugi su uzrok hospitalizacija u Hrvatskoj. S mag. psih. Marijom Granić iz udruge Pragma razgovarali smo o poteškoćama s kojima se osobe sa psihološkim poremećajima susreću prilikom traženja posla.