LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Marija Vuković
/MARIJAVUKOVIC
Datum registracije: 10.05.2021.
Zadnja aktivnost: 28.07.2021.
Za društvo jednakih prilika

Mjesto susreta, kulture, razmjene iskustava, tolerancije, ali i pružanja psihosocijalne i pravne podrške i pomoći

U sklopu dvogodišnjeg projekta LGBT Centar u Splitu radit će na borbi protiv diskriminacije i nasilja koje doživljavaju pripadnici ove zajednice. To će se postići edukacijama za medijske djelatnike, policijske i pravne službenika, ali i pružanjem pravne i psihosocijalne pomoći.
Mnogo beseda

Mladi Česi u Daruvaru na materinjem jeziku mogu završiti cijelo obrazovanje, a češka kultura im je svakodnevica

Češka zajednica iznimno je jaka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a stupanj uključenosti u obrazovanje djece i pomoć mladim obiteljima može posramiti sve druge zajednice koje imaju problema s inkluzijom različitih nacionalnih manjina.
Novi kreativci

Iako im njihova sredina ne pomaže uvijek, mladi umjetnici Dalmatinske Zagore ne žele napustiti rodni kraj

„Malena mjesta srca moga, spomenak Brača, Imotskoga” pisao je nekada davno Tin Ujević, hrvatski književni velikan koji svoje korijene vuče iz okolice Vrgorca, točnije iz Dizdar kule. Dalmatinska zagora bila mu je nepresušan izvor inspiracije, baš kao i mladim umjetnicima i studentima s kojima smo razgovarali koji se, unatoč nedostatku sustavne podrške, ne žele odseliti.
Visoko obrazovanje

Mladim Romima studiranje ne treba biti bauk: Upoznajte Martinu Oršuš, medicinsku sestru koja ruši predrasude

Fakultetsko obrazovanje sve je češći izbor za nastavak akademskog obrazovanja mladih pripadnika romske zajednice koji se na tom putu susreću s brojnim predrasudama.