LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Anamaria Jurković
/ANAMARIAJURKOVIC
Datum registracije: 08.12.2021.
Zadnja aktivnost: 14.02.2022.
Ulazak na tržište rada

Što je to studentski ugovor, a što ugovor o radu, autorski ugovor ili ugovor o djelu?

Uvijek je bilo teško razumjeti koje su razlike između studentskog ugovora, ugovora o radu, ugovora o djelu i autorskoga ugovora, dok sami nismo iskusili kako je raditi na svakome od njih. U razgovoru s raznim ministarstvima kao i čitanjem zakona, pokušali smo objediniti najvažnije stavke svakog ugovora.
Inkluzija kroz umjetnost

Koliko vrijedi ratna fotografija – značaj za čovječanstvo

U intervjuu s dugogodišnjim fotoreporterom Krasnodarom Peršunom govorimo o važnost ratne fotografije, načinu na koji dolazi do njezinog stvaranja, motivima koji se fotografiraju, emocijama koje se prenose i strahu, ali hrabrosti fotografa.
Seksualno zdravlje utječe na kvalitetu života

O seksualnom zdravlju mladih: „Intimni dijelovi tijela su toliko ljudima intimni da ponekad i pričanje o njima stvara ogoljavanje, nelagodu.”

Razgovarali smo s psihoterapeutkinjom Ivanom Grabar o seksualnom zdravlju mladih te smetnjama s kojima se mogu susresti u adolescentskoj dobi. Depresija, anksioznost i druge psihičke smetnje povezane su sa zdravim seksualnim životom. No, u Hrvatskoj ova je tema još uvijek tabu. Potražiti pomoć i pitati za savjet, nije sramota. Kada potražiti pomoć i kako se postaviti objašnjava nam Ivana.
Prilika za putovanje i stjecanje bogatog iskustva

Sve o Erasmus+ projektima: „Erasmus+ projekti iskustva su koja ćete pamtiti za život i bilo bi šteta ne iskoristiti tu priliku!”

U razgovoru s Lanom Jošt iz Outward Bound Croatia dobili smo informacije iz prve ruke o tome kako nastaju Erasmus + projekti, za koga oni jesu, kako svatko može pronaći nešto za sebe i na posljetku koliko nas oni zapravo životno obogaćuju.