LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjiški raj

FOTO: Mjesta za čitanje zbog kojih ćete odmah uzeti knjigu u ruke

Protiv jesenske tmurnosti najbolje je boriti se s knjigom u ruci. Stoga vam donosimo prijedloge najljepših mjesta za čitanje u kišovitim i manje kišovitim danima.

Protiv jesenske tmurnosti najbolje je boriti se s knjigom u ruci. Stoga vam donosimo prijedloge najljepših mjesta za čitanje u kišovitim i manje kišovitim danima.

Za obožavatelje knjiga ne postoji ljepše godišnje doba od jeseni. Osim što se u ovim hladnim danima održavaju brojne manifestacije za knjigoljupce povodom Mjeseca hrvatske knjige i popularnog Interlibera, jesensko je vrijeme jednostavno savršeno za čitanje, neovisno o tome sjedite li negdje na otvorenom okupani suncem i upijate posljednje zalihe vitamina D za zimu ili ste ušuškani u dekicu unutra na toplom dok vani pada kiša. I budući da znamo da vas sve s polica zove nekoliko knjiga koje odavno čekaju da dođu na red za čitanje te da ste popis malo i proširili nekima novima u zadnje vrijeme (svi smo, nećemo se lagati), istražili smo za vas koja su najudobnija mjesta za čitanje i uživanje u pisanoj riječi ove jeseni.

Park      

Nakon posljednjih tjedan dana u kojima se nismo razdvajali od kišobrana, tople jakne i gumenih čizama, sunce nas je odlučilo još malo počastiti svojim prisustvom i jednostavno ne možete odoljeti danu koji je kao stvoren za provođenje na otvorenom. Zato pokupite omiljenu dekicu, knjigu koju želite čitati (dvije, tri) i zaputite se do obližnjeg parka ili livade. Možete se izvaliti i na nekoj klupici ili se smjestiti pod drvetom. Kako god, znamo da ćete uživati, a imat ćete i najljepše bookmarkere.

FOTO: Pinterest

Knjižnica

Ako ste ipak ljubitelji zatvorenog prostora, vjerujemo da su vam knjižnice jedno od najdražih mjesta za čitanje. Tko ne bi volio biti okružen policama i policama drugih knjiga dok uživa u dogodovštinama omiljenih junaka. A znamo i da svaka knjižnica najčešće ima nekakve udobne naslonjače za čitanje te neizbježno velike prozore koji vam pružaju pogled na jesensko šarenilo.

FOTO: Wikipedia

Pokraj jezera ili rijeke

Ako ste ljubitelji prirode i vanjskoga prostora (a recite nam tko nije), vjerujemo da ćete uživati i u čitanju uz rijeku ili jezero, okruženi žuborom vode sa slapova, hrpom lišća i pogledom na prekrasnu vodenu površinu prekrivenu lišćem. Takvo mjesto barem nije teško pronaći jer većina rijeka i jezera ima uređen nasip ili šetnicu s mnoštvom klupica na kojima se možete zavaliti. Što čekate?

FOTO: Pinterest

Krovovi/terase s pogledom    

Ako živite u gradu i još k tome u neboderu, vjerujemo da često uživate u pogledu s nekih od viših katova, terase ili krova, ako je to moguće. Zašto ne biste i čitali na jednome od takvih mjesta? Ako se popnete visoko, nitko vas neće ometati, imat ćete vlastiti knjiški raj i uživat ćete u miru i tišini. Zvuči primamljivo, zar ne?

FOTO: Pinterest

Udobni naslonjač pokraj prozora

Ponekad je sve što vam treba udobna dekica, mekani naslonjač i knjiga. A u jesenskim je danima ta kombinacija nešto bez čega jednostavno ne možete. Najljepši je osjećaj zavaliti se u naslonjač sa knjigom u ruci i šalicom kave u drugoj i, naravno, kućnim ljubimcem koji drijema pokraj vas dok vani kiša pada ili vjetar nosi sve pred sobom. Sad vam više kiša i ne zvuči tako grozno, zar ne?

FOTO: Pinterest

Omiljeni kafić

Svi imamo ono jedno mjesto na koje uvijek odlazimo s prijateljima, ali i sami, i na kojem se osjećamo gotovo kao doma. Čitanje u kafiću dobra je ideja u svako godišnje doba, ali ima nešto u udobnim i toplim džempirima, mirisu cimeta i toplom piću u šalici. Jesmo li to upravo opisali kako izgleda sreća?

FOTO: Pinterest

Vjerujemo da nakon ove veličanstvene fotogalerije jedva čekate uzeti prvu knjigu koja vam je pri ruci, nema smisla to više odgađati. Samo odaberite savršenu lokaciju, udobno se smjestite i čitanje (uživanje) može početi!

FOTO: PINTEREST