39. međunarodni sajam knjiga i učila

Knjigoljupci, spremite se za šoping!

Interliber 2016

Ovogodišnji Interliber svoja vrata otvora 8. studenoga, a ulaz je na sajam već tradicionalno besplatan. Posjetite knjiški raj i uživajte u ogromnoj ponudi koju su za vas pripremili organizatori te brojnim popustima.

Nakon ljetne pauze i odmora, dolaskom hladnijih jesenskih dana Zagreb živne zahvaljujući brojnim događanjima u kojima svatko može pronaći ponešto za sebe. Iako se diljem zemlje još uvijek obilježava Mjesec hrvatske knjige popraćen brojnim zanimljivim događajima organiziranima na lokalnoj razini, vjerujemo da svi knjigoljupci s nestrpljenjem križaju dane na kalendaru i broje ušteđevinu željno iščekujući ovogodišnje izdanje Interlibera. Neće još dugo morati čekati jer najomiljeniji i jedan od najposjećenijih zagrebačkih sajmova uopće svoja vrata ove godine otvara 8. studenoga, a brojni će obožavatelji u ogromnoj ponudi moći uživati sve do 13. studenoga.

I ove će godine na 39. međunarodnom sajmu knjiga i učila ljubitelje knjige dočekati već tradicionalno puni 5. i 6. paviljon Zagrebačkog velesajma. Svi će posjetitelji moći uživati u pregršt novih naslova, predstavljanjima knjiga, gostovanjima hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, neposrednim razgovorima s autorima popraćenima potpisivanjem knjiga, susretima nakladnika, knjižara i knjižničara, književnim radionicama, okruglima stolovima, a sve to čini samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Ovogodišnje će izdanje jednog od najvećih sajmova knjiga na ovim prostorima obogatiti gotovo 300 izlagača iz 12 zemalja svijeta, a predstavit će se i poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Organizatori posebno najavljuju i dvije nacionalne izložbe: Narodne Republike Kine i Republike Srbije. Vjerujemo da će posebnu atrakciju ovogodišnjeg Interlibera predstavljati i knjižideri u kojima će kupci moći ostaviti kupljene knjige i zatim nesmetano uživati u ostatku šopinga.

U paviljonu 6 već tradicionalno Interliber priprema posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi – Znanstveni kvart. Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom pripremila je vrlo šarolik program znanstvene kulture u sklopu kojeg će posjetitelji moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama, a koje će izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice. U sklopu bogatog programa posjetitelji će naučiti što je to arheologija te što zapravo rade geolozi, iskušat će se u slaganju kostura Apatosaurusa, otkriti kako zmajevi rigaju vatru i saznati postoje li ženski patuljci, zaviriti u svijet mikrobiologije, uživati u kemijskim pokusima te saznati kako gore kalorije, ali i kako prepoznati jednu od najopasnijih invazivnih vrsta – crvenouhu kornjaču kao i još mnogo toga. Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije poput virtualne stvarnosti i holograma.

Lokacije održavanja, FOTO: Facebook

Bogat prateći sadržaj sajma, kao što su promocije, druženja s autorima, dodjele nagrada, glazbeni programi, radionice, Znanstveni kvart i dr., održavat će se ove godine na čak trima lokacijama: na glavnoj pozornici i iza pozornice u paviljonu 6 te na galeriji paviljona 5. Program svih brojnih događanja, koja se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, pogledajte na poveznici, a o svim se događanjima informirajte na službenoj stranici Zagrebačkog velesajma i Facebook stranici sajma. Sajam je svakoga dana za posjetitelje otvoren od 10 do 20 sati, a u petak i subotu radi do 21 sat. Podsjećamo da je i ove godine ulaz u knjiški raj besplatan.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/photos/harry-potter-track-nine-nine-1640525/

Svijet Harryja Pottera

Najpoznatije teorije iz serijala o Harryju Potteru koje su se pokazale istinitima

Koliko si se puta zapitao, dok si listao knjige o Harryju Potteru, je li to J. K. Rowling zamislila baš kao što to i ti zamišljaš? Je li tvoja teorija samo teorija, ili je pak među onima koje su se ispostavile istinitima?

Film "Fake Paradise"

Program „Kratke slike”

Filmovi o psihoaktivnim tvarima, magijskim obredima i sekularnoj duhovnosti u MM centru

U sklopu programa „Kratke slike” posjetitelji MM centra pogledat će čak tri filma – „Trypps #7”, „Matkorman” i „Lažni raj”, i to besplatno.

Sajam Udruge hostelijera grada Zagreba 2014

Muzej suvremene umjetnosti

Ostavite životopis na sajmu Udruge hostelijera grada Zagreba i ugrabite posao

Udruga Hosterlijera grada Zagreba organizira sajam pod nazivom „Be Zagreb Summer show“. Održat će se u subotu, 7. lipnja u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti.

Kreativne komunikacije

Za sve kreativce

Iskoristite zadnji dan prijave na Festival kreativnih komunikacija

Danas ističe rok prijave na festival, a u članku provjerite koje su kategorije zastupljene.

Konferencija

Međunarodna konferencija

Riječki studenti imaju priliku besplatno saznati sve o brendiranju kulture

Tijekom trodnevne međunarodne konferencije brojni će predavači govoriti o brendiranju kulture, a ciljana su publika studenti Hotelijersko-turističkog, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta te Akademije primijenjenih umjetnosti.