LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Idealno vrijeme za ljubav

Znanstvenici tvrde: ovo je najbolja dob za stupiti u brak!

Prema teoriji, nakon što dovršite 37 posto nečega u zadanom vremenskom okviru, tada ste dosegli savršenu točku u kojoj morate donijeti odluku.

Prema teoriji, nakon što dovršite 37 posto nečega u zadanom vremenskom okviru, tada ste dosegli savršenu točku u kojoj morate donijeti odluku.

Prema znanstvenicima Tomu Griffithsu i Brianu Christianu, autorima knjige Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions, najbolja dob za stupanje u brak je 26 godina.

Prema njihovoj teoriji, nakon što dovršite 37 posto nečega u zadanom vremenskom okviru, tada ste dosegli savršenu točku u kojoj morate donijeti odluku. Dakle, kako pojašnjavaju znanstvenici, ako prosječna osoba traži savršenog partnera u dobi između 18 i 40 godina, onda je 26 idealna dob, jer je to 37 posto zadanog vremenskog roka od 22 godine.

Prema ovoj teoriji, ako ste mlađi ili stariji od 26 godina prilikom stupanja u brak, previše ćete se svađati i brak vam neće biti funkcionalan. 

Sociolog sa Sveučilišta Utah Nicholas H. Wolfinger ne slaže se s ovom teorijom te je prema njegovu mišljenju najbolja dob za stupanje u brak kako bi se izbjegao razvod između 28 i 32 godine, što je više od 45 posto zadanog vremenskog roka od 22 godine.

Naravno, pravilo od 37 posto nije savršeno jer zapravo ne uzima u obzir to da se ukusi osobe mogu promijeniti u dobi između 18 i 40 godina te da u kasnijim godinama možda traže nešto drugo od partnera u odnosu na to kad su bili mlađi, prenosi Hayat.
FOTO: PIXABAY