LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravi nokti

Za lijepe i zdrave nokte esencijalno je unošenje četiriju tvari – evo i kojih

Osim što su neprivlačni izgledom, mekani, lomljivi i nokti koji se listaju te znakovi na njima odrednica su i svekolikoga zdravlja našega tijela.

Osim što su neprivlačni izgledom, mekani, lomljivi i nokti koji se listaju te znakovi na njima odrednica su i svekolikoga zdravlja našega tijela.

Nokti, kao i koža, puno nam toga govore o našemu zdravlju. Donosimo vam nekoliko proizvoda koji će vam pomoći da poboljšate izgled noktiju i opće zdravlje vašega tijela. Sve ovo možete dodati u svoju prehranu, namirnice nisu skupe, egzotične niti nedostupne, a tijelo će vam na njima zahvaliti.

Biotin

Pronaći ćete ga u jajima, orašastim plodovima te sjemenkama, a osim za kosu, dobar je i za kosu i kožu.

Željezo

Iz mahunarki, jaja, tofua, orašastih plodova i špinata. Dobro bi također bilo i ne zanemariti konzumaciju vitamina C u prehrani. Preporučuje se konzumacija hrane bogate vitaminom C kada se konzumira hrana koja sadrži željezo kako bi se povećala apsorpcija željeza u tijelu.

Omega 3 masne kiseline
 
Pronaći ćete ih u orašastim plodovima, lanenim sjemenakama, chia sjemenkama i slično, a dobre su za sjaj noktiju, kao i za njegu mekih i oštećenih noktiju te će doprinijeti njihovoj čvrstoći.

Magnezij

Osim što pomaže općoj budnosti i snazi tijela, magnezij će pomoći i vašim noktima. Možete ga pronaći u mahunarkama, avokadu, tofuu, tamnoj čokoladi te ponovno u orašastim plodovima i sjemenkama. U tim ćete proizvodima pronaći i izvor cinka koji će također pridonijeti ljepoti i zdravlju vaših noktiju i tijela. 
FOTO: PIXABAY