LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

WHO IS ERIN CARTER: žena, majka, kriminalka?

Tko je Erin Carter? Pitanje je to koje postavlja nova sedmodijelna drama na Netflixu. Pa, da vidimo sada.

Tko je Erin Carter? Pitanje je to koje postavlja nova sedmodijelna drama na Netflixu. Pa, da vidimo sada.

Who is Erin Carter, 2023., jedna sezona, IMDb 6,5/10

 

Glavni lik je majka iz predgrađa, čija prošlost izlazi na vidjelo nakon što svlada osumnjičenika tijekom pljačke supermarketa. Ima supruga i kćer, radi u školi kao učiteljica i živi sasvim normalnim životom do već spomenutog incidenta. Njezin susjed policijski je detektiv, koji radi na slučaju pljačke, a najbolja prijateljica joj je brbljava školska administratorica.
 

Tko je Erin Carter?
 

Stvarno je dobro odrađeno Erinino skrivanje svog prethodnog života od svih ostalih u Barceloni, unatoč zagonetnim stvarima koje pljačkaši govore o njoj. Dobra je u glumljenju obiju strana Erin Carter, pokušavajući biti normalna mama i učiteljica i ostaviti svoj stari život iza sebe, dok je potpuno loša osoba te pokušava sačuvati tajnu čak i od onih koji su joj najbliži. Ona je osoba koja se napreže da sačuva svoju tajnu. Ali, sve slučajnosti i spletke zapleta gomilaju se, izvlačeći iz likova sve ono što nitko ne očekuje.

Detalji se otkrivaju kako serija odmiče, ali uvijek postoji mogućnost da otkriće i posljedice neće imati narativnu snagu kakvu bi trebali imati. U međuvremenu dobivamo detalje za koje nismo sigurni jesu li relevantni za priču. Hoće li se te točkice povezati kako emisija bude odmicala?

Naposljetku, radnja nije previše originalna, ali srećom, tko god je napravio likove i dijaloge, stvarno je pogodio. Epizode zabavljaju akcijom, intrigama, duhovitim zafrkancijama. Radnja se odvija u Španjolskoj, ali engleski je dijalog odličan način da prođete kroz nekoliko sati. Kraj čak na neki način ostavlja mjesta i za moguću drugu sezonu. Ali, ostaje samo jedno pitanje:

Tko je Erin Carter?

Do idućeg puta, Ivana. #čitamose

 

*Komentar je stav autora i ne mora imati nužno nikakve veze sa stajalištem redakcije portala Studentski.hr.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA