LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Digitalne promjene

WhatsApp najavio uvođenje novih značajki za korištenje na pametnim telefonima

Iako još nije poznato kada će nove značajke biti uvedene, WhatsApp korisnicima će onemogućiti snimke zaslona razgovora, a za ulazak u razgovor bit će potrebna autentikacija otiskom prsta.

Iako još nije poznato kada će nove značajke biti uvedene, WhatsApp korisnicima će onemogućiti snimke zaslona razgovora, a za ulazak u razgovor bit će potrebna autentikacija otiskom prsta.

Aplikacija WhatsApp na tržište je lansirana 2009. godine, a najveći porast broja korisnika bilježi kada je Facebook 2014. kupuje za 19 milijardi dolara. Od samog početka sve usluge koje pruža ova aplikacija u potpunosti su besplatne, pa tako korisnici na brz i jednostavan način mogu razmjenjivati poruke, fotografije, videozapise, ali i ostale dokumente. Kao dio razvojne strategije i nastojanja da im se omogući što bolje iskustvo korištenja, pripremljeno je nekoliko zanimljivih promjena poput autentikacije razgovora, onemogućavanja snimki zaslona, ali i razvijanja emotikona.

Aktivacijom autentikacije aplikacija će omogućiti objema stranama razgovora da budu stopostotno sigurni da razgovaraju s osobom s kojom žele razgovarati. Točnije, za otključavanje WhatsAppa bit će potrebna autentikacija otiskom prsta kako bi se pristup porukama i ostalim informacijama ograničio isključivo na vlasnike pametnih telefona.

Unatoč tome što će odgovaranje na pozive i poruke preko iskočnih obavijesti još uvijek biti moguće, kako navodi WA BetaInfo, snimanje zaslona bit će onemogućeno, tj. korisnici neće biti u mogućnosti napraviti screenshot razgovora.

Osim prethodno spomenutih promjena, najavljeno je i razvijanje različitih emotikona kao i GIF animacija kako bi korisnici mogli lakše izražavati svoje osjećaje i raspoloženje. Kada će značajke biti uvedene, još nije poznato.

FOTO: PIXABAY