Vino ili sladoled? Zašto ne oboje!
Winecream, kombinacija vina i sladoleda, izum je američke tvrtke Mercer's Dairy.
Winecream, kombinacija vina i sladoleda, izum je američke tvrtke Mercer's Dairy.
Sve one koji tugu liječe hranom i pićem oduševit će ova američka inovacija- sladoled od vina.
Za ovu simbiozu alkohola i sladoleda zaslužan je Mercer's Dairy. Riječ je o američkoj tvrtki koja postoji šezdesetak godina, a međunarodni fenomen postala je 2007. kada je lansirala svoj alkoholni sladoled.
Mercer's sladoled nije samo sladoled s aromom vina, već on u svom sastavu uistinu ima vino. Sadrži 5% alkohola, zbog čega nije nemoguća misija napiti se jedući ovaj sladoled.
Dolazi u sedam različitih okusa, a to su Cherry Merlot, Chocolate Cabernet, Peach White Zinfandel, Port, Red Raspberry Chardonnay, Riesling, Spice i Strawberry Sparkling. Dobio je nagradu Best New Product na Great American Expu i American Masters of Taste award u Napa Valleyu, dolini koja je sinonim za američko vrhunsko vinarstvo.
Iako bi winecream naišao na odobravanje u svakom kutku kugle zemaljske, on je za sada dostupan jedino u New Yorku. Od sada pa nadalje, možda ćemo u američkim filmovima gledati prizore „opijanja” sladoledom od vina nakon prekida ljubavne veze glavnih likova. Također, nećemo se požaliti ako u skoroj budućnosti ovakav sladoled bude dostupan i u hrvatskim menzama.