LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićne pjesme hrvatskih izvođača

VIDEO: Veselo kićenje bora uz nove domaće božićne hitove

Pavel, Psihomodo Pop, Auguste i brojni drugi donose drugačije ritmove za ovogodišnji ples oko božićnog drvca.

Pavel, Psihomodo Pop, Auguste i brojni drugi donose drugačije ritmove za ovogodišnji ples oko božićnog drvca.

Svakih se blagdana rado vraćamo dobro poznatim božićnim hitovima. Otvaramo stare playliste koje stoje zaboravljene tijekom ostatka godine kako bi naše domove ispunili svima omiljeni zvuci Zvončića, Tihe noći i Bijelog Božića. No ovog su se prosinca brojni domaći izvođači pobrinuli da naše stare liste osvježimo novim božićnim pjesmama i u veselom ritmu dočekamo još jedan Božić.

Prvi na playlisti ovogodišnjih domaćih hitova, božićni je singl Sjaji jelka božićna, zajednički uradak velikih imena hrvatske glazbene scene: Nine Badrić, Massima, Marka Tolje, Željka Banića Bane te Ivane i Marije Husar koji su svojim vokalnim sposobnostima dočarali toplu atmosferu koja nastane kada se u blagdanskom ozračju okupe prijatelji.

Lovro Krovina i Marija Mimica pripremili su prigodni singl u božićnom duhu jednostavnog naziva i pamtljivih nota – Božić. Božićna melodija na površinu izaziva one skrivene emocije i euforiju koja će potaknuti da božićni kič, pahulje, lampice, miris kuhanog vina i sve ono što vežemo uz prosinac zavole i oni ne tako veliki ljubitelji ovog predbožićnog ludila.

Na našem popisu našao se i zimski singl benda Auguste – Prosinac. Ova je pjesma dodatno posebna zahvaljujući videospotu koji su na Adventu u Zagrebu tajno snimili prijatelji benda te im ga poklonili za blagdane.

Tomislav Goluban, svirač usne harmonike iz Grabrovca, za ove blagdane objavljuje božićni singl s dvije nove pjesme. Poznata Svim na zemlji snimljena je u instrumentalnoj verziji, a u autorskoj Bo Bo Božić, dominira bogat instrumentarij, sekcija puhača, i naravno, usna harmonika. Vesela atmosfera, toplina doma i zajedništvo, glavni su motivi ove božićne priče u kojoj kuglice na boru njišu se, čekaju zoru, dok iz našeg kamina, toplina nam svira.

Psihomodo Pop ostaje autentičan i vjerodostojan samome sebi te svekolikom pučanstvu poklanja neuobičajenu blagdansku pjesmu Sretan Božić. Davor Gobac, poput pravog zločestog Djeda Mraza briljira u ovoj punk/rock božićnoj himni uz žestoku pratnju cijelog benda i dodatnu injekciju blagdanske atmosfere u vidu snažne prateće brass sekcije.

Božićni singl ima i Antonela Doko. Mlada glazbenica iz Rijeke oduševila je pjesmama Onaj dan i Ta ljubav, a za blagdane nam otkriva kako bi željela provesti Božić.

Naš popis savršeno zaokružuje Pavel i njihov posebni zimski singl – Svi moji Božići čiji izrazito pjevni refren na prvu ostaje u uhu, a glasovi bračnog para Šerić tvore jednu pravu rapsodiju emocija u svakom slušatelju. 

– Kako sam zaljubljen u Advent i obožavam sav taj sezonski kič već dugo planiram napisati božićnu pjesmu i sretan sam da mi je to ovog puta pošlo za rukom. Inspiracija je očiti nedostatak snijega oko Božića pa ovom pjesmom prizivamo pahulje, a ako i ne bude snijega, želimo da bude makar dovoljno hladno da vidimo dah jer Božić na 15 stupnjeva stvarno nije neka fora – kazao je Aljoša.

U potpunosti se slažemo te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama ovih blagdana prizvati studen, zimu i snijeg te konačno imati bijeli Božić!

FOTO: PIXABAY