LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KLIK ZA JEZIK

VIDEO: Upotreba vezničkih skupova i veznika budući da, s obzirom na (to da), zato i jer

U ovotjednom videu lektori daju jezične savjete o upotrebi vezničkih skupova i veznika koji se često međusobno zamjenjuju – iako ne bi trebali.

U ovotjednom videu lektori daju jezične savjete o upotrebi vezničkih skupova i veznika koji se često međusobno zamjenjuju – iako ne bi trebali.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija videa Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

Ako ste propustili pogledati naš prošlotjedni video o pleonazmima, možete ga pronaći ovdje. U ovotjednom govorimo o još jednoj zanimljivoj jezičnoj temi – upotrebi veznika i vezničkih skupova budući da, s obzirom na (to da), zato i jer.

Stoga, s obzirom na to da je pravilna upotreba ovih skupova riječi u današnje vrijeme, nažalost, rijetkost i zato što imate nekoliko minuta slobodnog vremena koje biste htjeli korisno utrošiti te utvrditi svoje znanje o hrvatskome jeziku i njegovim pravilima, pogledajte video u nastavku.
 


 
Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVANA MAJKSNER