LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Duhovna glazba

VIDEO: U produkciji duhovnika splitskih studenata snimljen spot pjesme „Tvojom rukom vođeni”

U mjestu Goranci pokraj Mostara i na splitskom Zvončacu nastao je novi spot čija je okosnica Božja providnost. Produkciju potpisuje duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

U mjestu Goranci pokraj Mostara i na splitskom Zvončacu nastao je novi spot čija je okosnica Božja providnost. Produkciju potpisuje duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s VIS-om Otkrivenje iz Mostara snimio je videospot pjesme Tvojom rukom vođeni. Cijelu produkciju potpisuje predstojnik Ureda i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Spot se snimao u mjestu Goranci pokraj Mostara i na splitskom Zvončacu. Sudjelovali su Ana Mihalj, Marija Perić, Jelena Vidović, Josip Perić, Renato Perić i Darijan Glavina. Glavna uloga pripala je Tei Modrić, a sporedne Jakovu Toliću, Stjepanu Žeravici, Ivani Banović, Kristini Banović i Marini Banović, dok je cjelokupnu tehničku pomoć i podršku uključenima pružio Branko Lozić.

Ideja ovog novog spota, poručuju, bila je prenijeti ideju o Božjoj providnosti koja je ujedno i glavna tema pjesme.

– Bog nam se najbolje pokazuje u onome dječjemu, tako ga i u ovom slučaju možemo pronaći u igri. S povezom na očima idemo u svijet ne videći, ali sigurno, osjećajući da nas vodi Bog, koji se očituje u našim najbližima. I kad mislimo da smo ostavljeni sami, On se skriva u njima na nečemu uzvišenome. Sve što trebamo napraviti jest podignuti pogled. – rekao je idejni realizator spota Ivan Trpimir Lozić koji je ujedno snimatelji, režiser i montažer. 

Članovi vokalno instrumentalnog sastava iz Mostara poručili su: 

– Gospodin je najveći umjetnik, a naša najveća inspiracija.

VIS Otkrivenje djeluje u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru gdje redovito animira svete mise. Na crkvenoj je sceni već 11 godina i broji sedam članova koji, kako kažu, svoje slobodno vrijeme provode skupa – održavaju probe, stvaraju nove pjesme u molitvi i zajedništvu. Iza sebe imaju nekoliko objavljenih pjesama i nastupe među kojima se ističe onaj pred svetim ocem Franjom u Sarajevu, 40. Uskrs fest u Zagrebu, Sudamja fest u Splitu. Organizirali su i tradicionalni župni koncert Evo, činim sve novo.

FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE