LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vraćanje optimizma

VIDEO: Neno Belan s kćerkom predstavio singl „Corona”

Pjesma iz 1998. godine dobila je novi tekst, koji se referira na trenutnu situaciju ugroze, ali na zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Pjesma iz 1998. godine dobila je novi tekst, koji se referira na trenutnu situaciju ugroze, ali na zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Neno Belan, zajedno sa svojom kćerkom Nikolinom Belan, objavio je singl Corona, koji je refleksija trenutačne situacije globalne pandemije koronavirusa Riječ je o prepjevu njegova hita Ivona iz 1998. godine.

– U svojevoljnoj izolaciji doma u Rijeci, čisteći stan, pronašao je na policama originalne trake svoje pjesme Ivona. Skladba je to s njegovog albuma Space twist koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako doprinijeti ideji ostani domakoju promovira Stožer civilne zaštite, nametnula se ideja o prepjevu Ivone na Coronu. Tako je pjesma iz 1998. godine dobila novi tekst, koji se referira na trenutnu situaciju ugroze, ali na jedan zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu. – poručuju iz Dallas Recordsa.


Vezano: VIDEO: 8 urnebesnih koronavirus glazbenih parodija


Poruka je pjesme, dodaju, ohrabriti ljude da ostanu doma, čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti je na jedan duhovit način te tako s vjerom u bolje sutra i optimizmom othrvati se strahu i atmosferi opće ugroze.

– Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom. – ističe Neno Belan

Za pjesmu je snimljen i spot, i to u kućnoj radinosti Belanovih. Naime, snimljen je Neninim mobitelom, a važnu je ulogu odigrala i kćerka Nikolina, koja ga je zajedno s ocem režirala. Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović. 

Svi prihodi koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava uplatit će se na žiro-račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv koronavirusa te za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom potresu.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE