LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BEZ CENZURE

VIDEO: Kako izgleda hrvatska dating igra inspirirana animeom i narodnjacima?

Autor kaže kako je još na početku projekta shvatio kako takva igra ne postoji s dobrim razlogom.

Autor kaže kako je još na početku projekta shvatio kako takva igra ne postoji s dobrim razlogom.

Na rubovima hrvatske gaming scene pojavio se The Wheel of Fortune, dating kompjuterska igra nastala pod utjecajem japanskog animea i narodnjačke glazbe, piše Netokracija.

Ovaj jedinstveni proizvod uz karakterističan humor kombinira elemente balkanske kulture s narodnjačkom glazbom i uobičajenim životnim izazovima.

Autor je igru razvijao 4 godine, a kaže kako je još na početku projekta shvatio kako takva igra ne postoji s dobrim razlogom.

Igru je izradio jedan developer koji se, kako bi sačuvao svoj identitet, predstavlja kao Vaisko. Sebe vidi kao samoukog kreativca koji javnosti nudi alternativnu vrstu umjetnosti i medija, ne osvrćući se previše na već utvrđene umjetničke krugove i moguće snažne reakcije publike.

Vaisko kaže kako je The Wheel of Fortune parodija te joj je zadatak da bude provokativna. Ona u tom smislu sadrži necenzurirane ilustracije, politički nekorektan dijalog te nema srama po pitanju eksploatacije lokalnog mjesta radnje. Osim toga, autor igre kaže i kako je ona sigurno nekakav komentar na današnje društvo, ali ni on sam nije siguran o kakvom je komentaru točno riječ.

FOTO: PIXABAY