LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KLIK ZA JEZIK

VIDEO: Jezični savjeti o sastavljenome i nesastavljenome pisanju pridjeva

U ovotjednom videu serije Klik za jezik lektori daju jezične savjete o sastavljenome i nesastavljenome pisanju pridjeva u hrvatskome jeziku.

U ovotjednom videu serije Klik za jezik lektori daju jezične savjete o sastavljenome i nesastavljenome pisanju pridjeva u hrvatskome jeziku.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija članaka Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

Ako ste propustili naš prošlotjedni video u kojemu smo analizirali ograničenja spelling checkera, možete ga pogledati ovdje, a danas vam donosimo nove jezične savjete.

O sastavljenom i nesastavljenom pisanju imenica već smo govorili u videu koji možete pronaći na poveznici. Ovoga puta govorimo o sastavljenom i nesastavljenom pisanju pridjeva. U slučaju da se oduvijek mučite razmišljajući pišu li se, npr. skupovi nesklonjivoga pridjeva i imenice sastavljeno ili ne, pogledajte video u nastavku i skratite si muke.

 

Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PIXABAY