LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KLIK ZA JEZIK

VIDEO: Jezični savjeti o sastavljenom i nesastavljenom pisanju brojeva

U ovotjednom videu serije Klik za jezik lektori daju jezične savjete o sastavljenom i nesastavljenom pisanju brojeva.

U ovotjednom videu serije Klik za jezik lektori daju jezične savjete o sastavljenom i nesastavljenom pisanju brojeva.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija videa Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

Ako želite odbrojavati koliko vam je slobodnih dana ostalo do početka jesenskoga ispitnog roka, sigurni smo da nećete pogriješiti zapišete li ih brojkom. Ipak, ako odlučite broj preostalih dana zapisati slovima, zbog vizualnoga dojma koji ostavljaju tako zapisani brojevi, barem će vam se nakratko učiniti kako ih je preostalo više nego što zaista jest. Naš je savjet da, u svakom slučaju, preostale slobodne dane iskoristite najbolje što možete i izbrusite svoje jezične vještine.

Ako ste propustili naš prošlotjedni video u kojemu smo otkrili nekoliko trikova s pomoću kojih ćete lako razlikovati ije i je, možete ga pronaći ovdje, a kako biste ponovili pravila o sastavljenom i nesastavljenom pisanju brojeva, pogledajte video u nastavku.
 


 
Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVANA MAJKSNER