LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NAGRABUSILI I HRVATI

Procurili brojevi čak 500 milijuna korisnika WhatsAppa, hakeri trljaju ruke

Među podacima se nalaze i brojevi hrvatskih korisnika, a čini se da hakeri trenutno u posjedu imaju čak brojeve od 650 tisuća korisnika koji koriste WhatsApp.

Među podacima se nalaze i brojevi hrvatskih korisnika, a čini se da hakeri trenutno u posjedu imaju čak brojeve od 650 tisuća korisnika koji koriste WhatsApp.

Na hakerskim forumima prodaju se informacije o skoro 500 milijuna korisnika WhatsAppa, što je oko četvrtine ukupnog broja korisnika. Konkretno je riječ o telefonskim brojevima, a prema sigurnosnim stručnjacima koji su imali priliku zaviriti u ukradene datoteke, čini se kako ti podaci nisu lažni, već je zaista riječ o pravim brojevima korisnika WhatsAppa, piše Zimo.

To je način na koji hakeri pokušavaju zaraditi, a brojevi se prodaju po paprenim cijenama. Tako se za brojeve američkih korisnika traži 7 tisuća dolara, dok se primjerice za brojeve iz Velike Britanije traži 2500 dolara.

Također, među podacima se nalaze i brojevi hrvatskih korisnika, a čini se da hakeri trenutno u posjedu imaju čak brojeve od 650 tisuća korisnika koji koriste WhatsApp. Međutim, u usporedbi s nekima mi smo još dobri, a najgore su prošli korisnici iz Egipta, a tu je procurilo čak 45 milijuna telefonskih brojeva.

Kao mjeru predostrožnosti, sigurnosni stručnjaci preporučuju da korisnici u postavkama pod opcijom privatnost namjeste da opcije „zadnje gledano i na mreži”, kao i „slika profila” i „opis” budu vidljivi samo kontaktima, a ne i osobama koje nisu na listi kontakata. Također, kao dodatni sigurnosni element, uvijek je poželjno omogućiti opciju dvostruke autentifikacije.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA