LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Žurke bez harmonike"

VIDEO: Antibožićne pjesme koje će rado pjevušiti svaki Grinch

Dozlogrdila vam je božićna euforija? Na pravom ste mjestu.

Dozlogrdila vam je božićna euforija? Na pravom ste mjestu.

Donosimo vam još jedan glazbeni čušpajz u kojemu se bavimo svime i svačime što je vezano za glazbu. Već smo pisali o upečatljivim skladbama iz horor filmova, glazbenome geniju Dylanu, vezi Pink Floyda i leteće svinje i o glazbi u politici. Sada smo vam pripremili popis antibožićnih pjesama.

Bacate radio kroz prozor kada čujete Santa Claus Is Coming to Town Mariah Carey? Poželjeli ste se zamaskirati u Grincha i ukloniti crven-bijeli-plavi lamplice u blizini Cvjetnog trga? Dolazite u napast da pobjegnete iz države i promijenite identitet samo da izbjegnete kupnju poklona svojim najbližima? Nije vam jasno zašto su ljudi sretni samo četiri tjedna prije Božića, a ne i ostatak godine? Ako ste se bar djelomično prepoznali, nastavite dalje s čitanjem.

Iako većina božićnih pjesama odiše blagdanskim veseljem, mnogo je i onih koje se na ironičan način osvrću na, takorečeno, forsiranje radosnog rasploženja i na adventski konzumerizam. Kada puknete kao žaruljica na božićnom drvcu, možda vam dobro dođe malo punka i stihova poput majka kolače peče, stari pijan iz kuće neće, rodbina nam ne dolazi jer nas baš i ne voli, ja u sobi ležim sam i kalašnjikov rastavljam, da li to samo mene pere predblagdansko neraspoloženje?. Naravno, ne potičemo vas da budete agresivni, samo želimo ukrotiti malog Grumpy cata kojeg nosimo u sebi ponekad. U nastavku slijede blago sarkastične i one malo vulgarnije pjesme (ništa pretjerano, naravno) o antibožićnom stanju uma.

Bolesna braća & Tram 11 - Božićna

Diletanti - Božić dolazi

Lollobrigida - Nesretan Božić

Krešo i Kisele Kiše - Tiha noć

Miki Solus - 1000 radijatora

Pankreas - Božićna kitica

Mašinko - Sretan Božić

Fraktura mozga - Božić je...

Fakofbolan - Božić bez božićnice

Sane - Božićna

Dead Fish - Božić u Remetincu

Kiper - Moj hrvatski Božić
FOTO: FACEBOOK/9GAG