LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Usklađivanje fakultetskih obveza i društvenog života: Koliko studenti imaju slobodnog vremena?

Ako se želi uložiti u kvalitetno obrazovanje, neizbježno je u jednoj mjeri žrtvovati sve ostale aspekte života.

Ako se želi uložiti u kvalitetno obrazovanje, neizbježno je u jednoj mjeri žrtvovati sve ostale aspekte života.

Kolokviji, ispiti i seminari jednostavno oduzimaju veliku količinu vremena i ponekad je podosta teško uskladiti fakultetske zadatke s društvenim životom, neizostavnim izlascima te ostalim aktivnostima koje nisu direktno vezane uz studiranje. Stoga, postavlja se pitanje koliko studenti zapravo imaju slobodnog vremena te koliko sati u danu mogu izdvojiti za sebe i svoje hobije. 

Upravo je na ovu temu nedavno iznikla rasprava na popularnom Redditu

Koliko vremena vam oduzme faks, priprema seminara, kolokvija, ispita i prezentacija? Koliko vremena imate za sebe i svoje želje? Stignete li pritom ispunjavati sve svoje obveze na fakultetu? - glasilo je pitanje jednog korisnika Reddita.

Odgovori su raznoliki, ali jedan je prikupio podosta pozitivnih reakcije te ga studenti očito smatraju najrelevantnijim.

Izostavio si ključno pitanje, a to je koji faks studirate...Ekipa sa Libertasa ima slikovnice od 15 strana, to prođu za pola sata - stoji u odgovoru.

Studiram već deset godina i imam vremena koliko želim - napisao je jedan student, a njegov odgovor se našao na drugom mjesto po popularnosti.

Iako je drugi komentar ironične prirode, u njemu se zapravo krije i najbolji mogući odgovor. Naime, sve se svodi na određivanje prioriteta te ono što je pojedincu najbitnije, logično, oduzet će i najviše vremena. Ako se želi uložiti u kvalitetno obrazovanje, neizbježno je u jednoj mjeri žrtvovati sve ostale aspekte života. S druge strane, ako se fokus stavi na posao ili jednostavno uživanje u mladenačkim danima, fakultet će vrlo vjerojatno patiti i diploma će stići kasnije nego što to možda vaša obitelji ili prijatelji očekuju.
FOTO: PIXABAY