LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge Amazonas

U tijeku prijave za besplatnu edukaciju snimanja videa; oprema je osigurana

Do 25. rujna zaprimaju se prijave mladih za sudjelovanje u besplatnim radionicama udruge Amazonas na kojima će učiti snimati kratke filmove.

Do 25. rujna zaprimaju se prijave mladih za sudjelovanje u besplatnim radionicama udruge Amazonas na kojima će učiti snimati kratke filmove.

Za one koji žele naučiti kako snimiti kvalitetan video film udruga Amazonas, uz financijsku potporu Gradskog ureda za sport i mlade Grada Zagreba, organizira edukaciju pod nazivom Edukativne video radionice – Uhvati solidarnost. Namijenjena je mladima u dobi između 18 i 30 godina koji se prvi put susreću sa snimanjem i obradom materijala.

Tema kratkih filmova bit će organizacije koje aktivno djeluju u području Europskih snaga solidarnosti te njihovi internacionalni volonteri i volonterke. Prve dvije radionice održat će se 6. i 13. listopada s početkom u 16 sati u prostorijama Udruge Amazonas (Ljubljanica 7, Zagreb).

– Sastojat će se od kratkog upoznavanja polaznika i polaznica, upoznavanja s projektima Europskih snaga solidarnosti te s organizacijama o kojima će se snimati kratki filmovi. Polaznici i polaznice bit će podijeljeni u manje timove (2-3 osobe) te će odabrati organizaciju o kojoj žele snimiti kratki film. Zatim će do kraja listopada upoznati predstavnike organizacije te internacionalne volontere koji djeluju u organizaciji o kojoj će snimati kratki videofilm te će započeti s kreiranjem sinopsisa za film. – pojašnjavaju organizatori.

U studenom će se zatim sudionici upoznati s opcijama snimanja, rukovanja opremom te načinom obrade materijala, programima i opcijama koje mogu koristiti. 

– Radionice će se održati u prostorijama Blank filmskog inkubatora koji će voditi edukaciju. Termin snimanja birat će polaznici/e u dogovoru s njima, a oprema za snimanje je osigurana. – dodaju iz organizacije.

 

Edukacija će, ističu, završiti svečanim prikazom kratkih filmova svim zainteresiranima. Također, isječci će se objaviti i na društvenim mrežama Udruge.

 

Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prethodno se prijaviti. Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na poveznici do 25. rujna.

FOTO: PIXABAY