LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Skandinavci prednjače

U ovim se državama najbolje živi: objavljena je lista najsretnijih zemalja u 2022. godini

Kao i u prethodnim godinama, Finska se ponovno našla na prvom mjestu, a u TOP 10 država u kojima se najbolje živi, tek se dvije nalaze izvan Europe.

Kao i u prethodnim godinama, Finska se ponovno našla na prvom mjestu, a u TOP 10 država u kojima se najbolje živi, tek se dvije nalaze izvan Europe.

Međunarodna publikacija, World Happiness Report, rangirala je zemlje svijeta prema razini nacionalne sreće. Rezultati su dobiveni na temelju šest analiziranih parametara, a to su redom: bruto domaći proizvod po glavi stanovnika, socijalna politika, životni vijek, sloboda donošenja životnih izbora, velikodušnost populacije i razina korupcije.

Kao i u prethodnim godinama, Finska se ponovno našla na prvom mjestu, a u TOP 10 država u kojima se najbolje živi, tek se dvije nalaze izvan Europe. Drugo mjesto drži Danska, a zatim slijede Island, Švicarska i Nizozemska. Luksemburg i Švedska drže peto, odnosno šesto mjesto, a iza njih slijede Norveška, Izrael te Novi Zeland.

Na posljednjem, 146. mjestu, našao se Afganistan u kojem je očito prisutna najmanja razina nacionalne sreće. Što se tiče Hrvatske, ona se našla na solidnom 59. mjestu, dok susjedna Slovenija drži visoku 29. poziciju. Srbija je nešto bolje plasirana od Hrvatske te drži 47. mjesto. Bosna i Hercegovina je na 63. mjestu, a Crna Gora se smjestila na 71. mjesto.

FOTO: UNSPLASH