LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za bolji razgovor

Tri promjene koje morate učiniti da zvučite uvjerljivije

Ako i vi imate problema u konverzaciji, da biste zvučali uvjerljivije, dovoljno je izbaciti tri izraza iz svakodnevnog govora.

Ako i vi imate problema u konverzaciji, da biste zvučali uvjerljivije, dovoljno je izbaciti tri izraza iz svakodnevnog govora.

Želite li da vaše mišljenje bude prihvaćeno i više cijenjeno, dovoljne su tri male promjene. Iz govora morate izbaciti riječi i izraze koje svakodnevno koristite.

Riječi koje impliciraju na nesigurnost

To su prije svega riječi možda, moguće, izgleda. Već samom upotrebom ovih riječi pokazujete sugovorniku svoju nesigurnost. Ove riječi zamijenite sljedećima: sigurno, jasno, definitivno. Koristeći ove riječi pokazat ćete određeno znanje o materiji o kojoj pričate.

Niječne riječi

Nisam potpuno siguran, ali... je fraza kojom opet pokazujete određenu nesigurnost i dvojbu. Umjesto toga koristite: Nedavno sam naučio/pročitao da..., Siguran sam da... kojima će vaše mišljenje dobiti veću važnost.

Potpitanja

Kada sugovorniku iznosite svoje ideje ili mišljenje izbjegavajte fraze poput ...zar ne?...jel‛ tako?, ...zar ne misliš da je tako? jer to znači da dvojite oko mišljenja. Osoba koja je sigurna u sebe, ne traži potvrdu od drugih već eventualno pita Ima li pitanja?.

FOTO: PIXABAY