LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iva Pandžić

Titula najzgodnije vozačice tramvaja pripala mladoj Ivi: Zagrepčanka plijeni poglede brojnih putnika

Iako se sada u prvi plan gura njen atraktivni izgled, Iva posjeduje itekako kvalitetne vozačke vještine. 

Iako se sada u prvi plan gura njen atraktivni izgled, Iva posjeduje itekako kvalitetne vozačke vještine. 

Jedna TikTok objava bila je dovoljna da 24-godišnja Iva Pandžić zaradi titulu najzgodnije vozačice tramvaja. Iva je zaposlenica ZET-a tek nešto više od godinu dana, a Zagrepčani je mogu sresti za upravljačem dvojke, trojke, petice, jedanaestice, dvanaestice ili sedamnaestice, ovisno o danu i radnom rasporedu.

Iva je još u srednjoškolskim danima znala koji je njen posao iz snova. Iako je završila školu za upravnu referenticu, njena prvotna želja ubrzo se pretvorila u stvarnost.

 Prijavila sam se na natječaj za vozačicu, pozvali su me na razgovor i dobila sam posao. Uslijedilo je školovanje na Pučkom otvorenom učilištu Invictus gdje sam stekla potrebno teorijsko znanje za vožnju, položila predmete iz prometne škole i krenula na praksu. Praktični dio uči se kroz vožnju tramvaja, četiri mjeseca traje sama praksa, a onda sam još neko vrijeme vozila uz mentora - rekla je Iva za Jutarnji list.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Iva Pandžić (@misspandzic)


Iako se sada u prvi plan gura njen atraktivni izgled, Iva posjeduje itekako kvalitetne vozačke vještine. 

U tramvajskom prometu, kao i u prometu automobilima, postoje ograničenja. Često vozim po osjećaju, znam napamet sve linije, kao i paljenje i gašenje svakog semafora u Zagrebu. Baš me sve to jako zanima, mislim da mi zato posao dobro ide. Što se tiče moje procjene, rekla bih da vozim jako dobro, možda čak izvrsno. Tko ne vjeruje, neka sam dođe i prosudi - pojasnila je Pandžić.

Ističe kako uvelike brine o svom izgledu, na posao nikada ne ide bez šminke jer, kako kaže, uvijek želi dobro izgledati.

Dan započinjem kavom, zatim pogledam gdje i u koliko sati primam smjenu pa se bacam na spremanje. Umijem se, stavim sve moguće kreme i preparate na lice, ponovim isti postupak za kosu, obučem se i krenem. Dođem na lokaciju, sjedam u tramvaj i odradim smjenu, kaže Iva.

Kako i sama otkriva, udvarača među putnicima zaista ima, no na njihovu žalost, Iva je već dvije godine u sretnoj vezi. Što se tiče titule najzgodnije vozačice tramvaja, Zagrepčanka priznaje kako joj takvi komplimenti zaista laskaju.

Čast mi je i zahvaljujem svima što su me proglasili najzgodnijom vozačicom tramvaja. Lijepo je čuti takav komentar, a onaj tko kaže da mu ne bi bilo drago da je na mom mjestu jednostavno laže - rekla je Iva u zaključku razgovora za Jutarnji list.

 
FOTO: FOTO: IVA PANDŽIĆ/INSTAGRAM