LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubav miriše na ruže? Ili možda ipak klor?

„THROUGH MY WINDOW”: Prozor prema zalazu s kojim dolaze i neke lekcije i poruke

Rečeno nam je da ljubav miriše poput ruža. Ustvari, miriše na klor. Isto je i s ovim filmovima.

Rečeno nam je da ljubav miriše poput ruža. Ustvari, miriše na klor. Isto je i s ovim filmovima.

Prvi dio: 2022, 1h 56m, IMDb –  5.5/10

Drugi dio: 2023, 1h 49m, IMDb –  5/10
 
Prvi dio, tj. Through My Window donosi priču o Raquel koja je dugo zaljubljena u svog zgodnog susjeda Aresa, kojeg potajno promatra, ali s njim nikada nije razgovarala. Uz hrpu događaja i preokreta opuštaju se u romansu, a drugi dio, tj. Through My Window: Across the Sea prati njihovo školovanje i održavanje veze na daljinu te ponovni susret povodom ljetnih praznika.
 
Međuljudske malverzacije i razne nezrelosti – nikada zapravo nisam osjetila val empatije ili zabrinutosti roditelja za njih dvoje, njihovu sreću ili tugu, što je dovoljno da tinejdžeri rade što požele.
 
Seks je za ovaj film isto što i kisik za pluća sisavaca –  ulazi i izlazi toliko učestalo da više i ne primjećuješ da se događa. 
 
Prvi dio djeluje zanimljivo na prvu, no nije. Klasična priča zabranjene ljubavi koju smo već vidjeli, ustvari ništa novo nije dala. 
Drugi dio zaboravlja da bi trebao biti zanimljiv, a možda u odnosu na prvi samo inzistira da ozbiljno shvatimo prazne emocionalne uvertire njegovih vrlo lijepih i sitnih likova. 

Malo neočekivana su mi bila mitološka imena braće i samog obiteljskog carstva Alfa 3, što se odnosi na tri nasljednika: Artemida, Aresa i Apolona; dok mi je zastrašujuć  bio odnos višeg sloja prema nižem. Nažalost, takvi su ljudi i van filmskog platna.
 
Erotske scene, ljubavni trokuti i mnoštvo (ne)očekivanih obrata serviraju se svakom scenom, no nije sve tako crno; neke lekcije i pouke ćeš ipak dobiti.
 
Ili ne.

Evo trailera za prvi dio, drugi pronjuškaj sam/a.
 

 
Do idućeg puta, 
Ivana. #čitamose