LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program u Zoološkom vrtu

Sve informacije o ugroženim crvenim pandama na jednom mjestu

Mnoge informacije o očuvanju crvenih pandi, o njihovim karakteristikama i njihovu životu doznat će posjetitelji zagrebačkog Zoološkog vrta ove nedjelje.

Mnoge informacije o očuvanju crvenih pandi, o njihovim karakteristikama i njihovu životu doznat će posjetitelji zagrebačkog Zoološkog vrta ove nedjelje.

Zoološki vrt grada Zagreba ove nedjelje, 8. studenog, obilježava Međunarodni dan crvenih pandi. Za posjetitelje je pripremio edukativni program u periodu od 11 do 15 sati. 

– Trenutačno u Zoološkom vrtu grada Zagreba mirno žive dvije crvene pande – osmogodišnji Popi i dvije godine mlađa Ema. Potomci su im se rasuli po svijetu. Prvorođenac Grga živi u Irskoj, prošle godine rođen Dudek u Rumunjskoj, a njegova sestra blizanka Regica u Češkoj. Kako ih Zagrepčani prate od rođenja, crvene su im pandice prirasle srcu, no životinje su u bijeli svijet otišle iz važnog razloga. Uključene su u uzgojni program Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija, pa je važno da žive s partnerom s kojim će moći imati potomstvo. – ističu iz Zoološkog vrta.

Navode i da će građani ovom prilikom u edukativnom kutku nazvanom Sačuvajmo crvene pande doznati kako funkcionira Europski program za ugrožene vrste (EEP), kako surađuju zoološki vrtovi na očuvanju crvenih pandi te zašto je ta životinjska vrsta ugrožena. U kutku naziva Upoznajmo crvene pande edukatori će, kažu, govoriti o karakteristikama crvenih pandi, njihovu životu u prirodi te razlikama i sličnostima crvenih s velikim crno-bijelim pandama.

Napominju i da će se program odvijati u skladu s preporukama epidemiološke struke. 

FOTO: PRORSUS KOMUNIKACIJE