LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ESKY.HR

Suveniri za dušu – bilježenje uspomena kroz fotografije s putovanja

Tijekom posjeta nekoj državi koju smo do sada mogli vidjeti jedino na slikama, fotoaparati koje nosimo oko vrata neminovno hvataju bit naših putovanja. Svaka fotografija pretvara prolazne trenutke u sjećanja koja će trajati zauvijek.

Tijekom posjeta nekoj državi koju smo do sada mogli vidjeti jedino na slikama, fotoaparati koje nosimo oko vrata neminovno hvataju bit naših putovanja. Svaka fotografija pretvara prolazne trenutke u sjećanja koja će trajati zauvijek.

Putovanja se sama po sebi ne odnose samo na posjećivanje novih mjesta; radi se o uranjanju u različite kulture, o stvaranju veza i trajnih uspomena. A koji je bolji način za sažimanje tih sjećanja, nego kroz objektiv vašeg fotoaparata?

Fotografiranjem omiljenih stvari s vaših putovanja zauvijek ćete sačuvati bit trenutka ili emocije. Svaka slika postaje mala uspomena, koja vas vraća natrag u to posebno vrijeme i mjesto, dopuštajući vam da ponovno proživite sve što ste doživjeli.

 

Moć fotografije – bilježenje emocija


Fotografije s putovanja nadilaze jezične barijere, omogućujući nam da sva svoja osobna iskustva, emocije i zapažanja prenesemo onome kome ih pokazujemo. Fotografija ima moć da izazove nostalgiju, čuđenje i znatiželju. To je puno više od obične slike; to je portal u vrijeme, mjesto i osjećaje koji su nekada negdje davno postojali.

Samo jednim klikom možete ovjekovječiti prolazni trenutak u vremenu, hvatajući tako igru svjetlosti i sjene, igru boja, portrete lokalnog stanovništva i običaje te emocije među ljudima.

Bilo da se radi o prekrasnoj plaži, užurbanoj Petoj aveniji u New Yorku ili tržnici na Tajlandu, fotografije nam pomažu da se prisjetimo ne samo onoga što smo vidjeli nego i toga kako smo se osjećali i što smo doživjeli. Spokojan izlazak sunca iznad Machu Picchua ili iskreni osmijesi novih prijatelja – to su priče kojih se iznova rado prisjećamo.

Ako vas je zaista zaintrigirao let u New York, povratne karte potražite na eSky.hr.

Foto: eSky.hr
 

Stvaranje trajnih uspomena


Fotografije koje napravimo tijekom naših putovanja postaju dragi suveniri, omogućujući nam da ponovno proživljavamo prizore, zvukove i emocije nakon što stignemo kući i ponovno se odlučimo po koji puta vratiti u prošlost. Barem na nekoliko trenutaka.

Dijeljenje naših fotografija s putovanja s prijateljima i obitelji zasigurno proširuje čaroliju naših iskustava te neminovno nadahnjuje druge da isto tako krenu svojim putem. Svaka je slika poput priče koja nam omogućuje da sva svoja iskustva i emocije prenesemo na drugoga.

Svaka fotografija postaje svevremenska uspomena koja ne samo da nam pomaže prisjetiti se tih prizora i trenutaka nego u nama budi emocije koje smo doživjeli u tom trenutku. Kroz objektiv stvaramo riznicu emocija, omogućujući si da ponovno proživimo svoja putovanja kad god poželimo. Kroz objektiv fotoaparata stvaramo neraskidivu vezu koja nadilazi riječi, njegujući osjećaj prijateljstva koji definitivno obogaćuje naše cjelokupno iskustvo.

Foto: eSky.hr

Povezivanje kroz objektiv  fotografija kao jezik lokalnog stanovništva
Kada se nalazimo na nekom novom mjestu, ponekad riječi nisu uopće potrebne da bismo premostili jaz između nas i lokalnog stanovništva. Nismo ni svjesni toga da s fotoaparatom u ruci zapravo imamo moćan alat komunikacije. Jednostavan osmijeh prema strancima može dovesti do prijateljstva, a prijateljsko kimanje može se pretvoriti u zabavno čavrljanje, pa čak i zajednički obrok. U takvim trenucima fotografija postaje univerzalni jezik koji nas sve povezuje, dopuštajući nam da učimo o drugačijim kulturama, običajima i životima. Dok bilježimo svakodnevni život lokalnih zajednica, mi nismo samo promatrači; postajemo, naime, sudionici u pričama i životima ljudi koje susrećemo, komunicirajući jezikom koji svi razumiju.

Ako su vas zainteresirale razne kulture, lokalne tradicije i običaji, želite li upoznati druge ljude, dostupni jeftini letovi za zemlju kojoj ste se oduvijek divili sigurno će vas dodatno potaknuti na avanturu. Napunite baterije, opremite se dobrim fotoaparatom i krenite na nezaboravno putovanje.
IZVOR: ESKY.HR PRESS RELEASE
FOTO: ESKY.HR PRESS RELEASE