LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TURIZAM

Što preporučiti turistima na našoj obali?

Najbolja „preporuka" turistima na hrvatskoj obali leži u upoznavanju prave autentičnosti naše zemlje.

Najbolja „preporuka" turistima na hrvatskoj obali leži u upoznavanju prave autentičnosti naše zemlje.

Kada je riječ o doživljaju ljeta na hrvatskim obalama, Hrvati znaju kako turistima pružiti nezaboravno iskustvo. Ipak je turizam glavna grana našega gospodarstva. Osim predivnih plaža i kristalno čistog mora, naša obala nudi pregršt mogućnosti koje će turisti dočekati s osmijehom i omogućiti im da osjete pravu dušu Mediterana. Vi (ili netko vaš), bilo da se bavite turizmom ili pak sami želite na pravi način osjetiti čari hrvatske obale, svakako provjerite ove savjete.


Ponuda lokalnih delicija


U svakom obalnom gradu, susrest ćete se s brojnim restoranima i konobama. No, prava čarolija leži u skrivenim konobama i restoranima, često udaljenima od glavnih turističkih ruta. Predstavite im domaću hranu – svježu ribu, maslinovo ulje i vino iz okolnih vinograda. Takva iskustva pružaju priliku turistima da dožive autentične okuse i mirise Mediterana.


Morske avanture


Umjesto klasičnog izleta brodom, preporučite turistima manje poznate rute poput vožnje ribarskim brodom ili kajakom. Tako će imati priliku istražiti skrivene uvale i otoke koji su rijetko posjećeni, stvarajući nezaboravne uspomene.


Putovanje u povijest


Hrvatska obala ima bogatu povijest i kulturno naslijeđe. Preporučite turistima posjet malim povijesnim gradovima, poput Trogira i Šibenika, gdje mogu istražiti stare gradske jezgre, katedrale i dvorce te se upoznati s našom prošlošću.
 

Noćni život na skrivenim mjestima


Dok se veći gradovi mogu pohvaliti živim noćnim životom, pokažite turistima neka skrivena mjesta koja Hrvati vole. To mogu biti mali barovi uz more, terase restorana sa živom glazbom, solo izvedbama na balkoni u starim gradskim jezgrama, gdje se može uživati u opuštenoj atmosferi, dobrom društvu i zvukovima valova.


Sudjelovanje u lokalnim događanjima


Bilo da se radi o ribarskim feštama, koncertima na plaži ili kulturnim manifestacijama, potaknite turiste da se pridruže lokalnim događanjima. Tako će osjetiti duh zajednice i stvarno se povezati s kulturom.


U konačnici, najbolja „preporuka" turistima na hrvatskoj obali leži u upoznavanju prave autentičnosti naše zemlje. Dijeljenjem tih tajnih savjeta, omogućavamo turistima da dožive Hrvatsku na način koji će im ostati urezan u pamćenju.