LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UNIC CityLabs Lightning Bites

Hrvatsko sveučilište sudjeluje na međunarodnoj online konferenciji o održivom turizmu i njegovom utjecaju na lokalne zajednice

Tijekom trodnevnog programa, govornici i sudionici će raspravljati o tome kako održivi turizam može smanjiti negativne utjecaje na okoliš, gospodarstvo i društvo te kako doprinosi obnovi i poboljšanju lokalnih zajednica.

Tijekom trodnevnog programa, govornici i sudionici će raspravljati o tome kako održivi turizam može smanjiti negativne utjecaje na okoliš, gospodarstvo i društvo te kako doprinosi obnovi i poboljšanju lokalnih zajednica.

Na online događanju UNIC CityLabs Lightning Bites, koje će se održati od 28. do 30. listopada 2024. godine, sudionici će imati priliku istražiti temu održivog i regenerativnog turizma. Tijekom trodnevnog programa, govornici i sudionici će raspravljati o tome kako održivi turizam može smanjiti negativne utjecaje na okoliš, gospodarstvo i društvo te kako doprinosi obnovi i poboljšanju lokalnih zajednica. Program će obuhvatiti različite aspekte održivog turizma i pružiti priliku za interakciju s eminentnim govornicima.

Danas slavimo 150 godina zagrebačkog sveučilišta kakvo poznajemo danas


Događaj organizira UNIC savez, odnosno Europsko sveučilište postindustrijskih gradova, koji uključuje sveučilišta iz različitih europskih gradova poput Bilbaoa, Bochuma, Istanbula, Rotterdama, Corka, Liègea, Oulua, Łódźa i Malmöa te Sveučilište u Zagrebu. Taj događaj predstavlja značajnu priliku za razmjenu znanja i iskustava o održivijem turizmu koji može donijeti korist lokalnim zajednicama.

Zagrebačko sveučilište dodjeljuje stipendije u različitim kategorijama u iznosu od 1800 eura po studentu


Posebno zanimljivo bit će izlaganje Vanje Krajinović sa Sveučilišta u Zagrebu, zakazano za srijedu, 30. listopada, od 13 do 13:30.  Vanja Krajinović će govoriti o održivom razvoju turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na izazove i perspektive. U svom predavanju osvrnut će se na važnost usvajanja održivih praksi kao nužnog sredstva za osiguravanje prosperiteta lokalnih zajednica, osobito u kontekstu porasta broja turističkih dolazaka diljem svijeta. Vanja Krajinović će u svom izlaganju ukazati na primjere iz Hrvatske, gdje novi Zakon o turizmu uvodi niz mjera koje uključuju postavljanje maksimalnih kapaciteta na razini destinacija te pružanje jasnih smjernica i strategija za dionike u procesu razvoja i upravljanja destinacijama.

FOI zapošljava asistente u područjima tehničkih i društvenih znanosti


Prijave za sudjelovanje otvorene su na sljedećoj poveznici, a svi prijavljeni sudionici će 28. listopada primiti e-mail sa Zoom linkom, koji omogućuje pristup svim sesijama. Sudionici će moći sudjelovati u onoliko sesija koliko žele. Potpuni pregled programa i popis sudionika dostupan je na službenoj web-stranici.
 

IZVOR: EUROPSKO SVEUČILIŠTE POSTINDUSTRIJSKIH GRADOVA – UNIC
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA