LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Winter is coming, are you prepared?

Što obavezno napraviti prije izlaska Igre prijestolja

Da je Westeros status veze na Facebooku, bilo bi komplicirano. Kako bismo vam skratili vrijeme čekanja, namjestite svoje prijestolje i omiljenu Winterfell majicu jer vam donosimo 13 savjeta što učiniti prije izlaska nove sezone ovog ljeta!

Da je Westeros status veze na Facebooku, bilo bi komplicirano. Kako bismo vam skratili vrijeme čekanja, namjestite svoje prijestolje i omiljenu Winterfell majicu jer vam donosimo 13 savjeta što učiniti prije izlaska nove sezone ovog ljeta!

Svake godine moramo ispočetka proživljavati horor iščekivanja nove sezone jedne od najpopularnijih serija, Game of Thrones. Naravno, to nam ostavlja vremena da prođemo sve teorije koje se kriju po mračnim kutovima interneta i foruma (Da, Jon je Targaryen, da).  Nažalost, pred nama su posljednje dvije sezone HBO serije u malo kraćem izdanju, izaći će malo kasnije od, uobičajenog, travanjskog izdanja, ali sve će biti u redu: udah, izdah, dišite.

Prihvatite se knjige

Kao što sve majke govore, treba se prihvatiti knjige, ali nisu rekle koje specifično... Za sve one koje nisu stigli pročitati cijeli serijal Pjesme leda i vatre (možda sam i ja od njih, idem se sakriti u špilju) ili čak oni koji nisu odavno pročitali, sad bi bilo savršeno vrijeme.

 

FOTO: Tumblr

Unaprijed naručite novu knjigu
 
Iako još ne znamo kad će ju točno objaviti, knjige će sigurno biti. Ako nemate novca za nju, ne lažite sami sebe, izvadite onu oprugu u madracu gdje ga stavljate i trk na internet.

 

FOTO: Tumblr

Izbjegnite spoilere
 
Poznato je da čim izađe nova epizoda u SAD-u, fanovi će pohrliti na društvene mreže i upropastiti sve što je dobro na svijetu. Budite pametni i oprezni na vrijeme, izbjegavajte poznate fan stranice, a pogotovo Tumblr.
 

FOTO: Tumblr

Uživajte u napetosti
 
Kao što nažalost znamo, preostaju nam još samo dvije sezone i gotovo je. Neće više biti ni Jona Snowa, ni Aryje Stark, ni svima omiljenog Tyriona Lannistera. Dok još možemo, uživajmo u onim zadnjim trenucima serije koja nas tjera da poželimo da izlazi svaki dan, a ne jednom tjedno.

FOTO: Tumblr

Kupite štogod s licem serije

Bila to službena roba ili ne, Game of Thrones majice, šalice i perike su evergreen kupnja i nećete požaliti ako u njih uložite koju kunicu. Iako smo studenti, za takve se stvari uvijek može izdvojiti (osim opruge, mora biti i neka čarapa puna eura koje šalje rodbina).

 

FOTO: Tumblr

Pogledajte Westworld
 
Mnogi fanovi serije smatraju da je upravo ova serija novi HBO-ov hit, nekakav nasljednik Igre prijestolja. Iako u svom srcu znamo da ju apsolutno ništa ne može zamijeniti, možemo dati maaalu priliku drami i mračnosti koju dijele obje serije.

 

FOTO: Tumblr

Priredite GoT tulum
 
Čekajući ljeto 2017, ostaje nam temeljito se pripremiti za taj sudbonosni dan. Kako biste uživali s prijateljima u prvoj agonizirajućoj epizodi, uredite dnevni boravak u svim bojama kraljevstva i pijte vino ili specijalni sokić od višnje iz zlatnog pehara (koji ste naručili preko interneta samo za ovu priliku).

 

FOTO: Tumblr

Ponovno pogledajte sve sezone
 
Vjerojatno je prošlo dosta vremena otkako ste pogledali prvu sezonu u kojoj je Ned Stark bio živ, a White Walkersi nisu ni primirisali Hodoru - rana je još otvorena. U ovih par preostalih mjeseci iskoristite svoju internetsku vezu i prisjetite se svojih najdražih trenutaka.

 

FOTO: Tumblr

Pijte vino (da, ozbiljno)
 
Ako je obitelj Lannister poznata po nečemu, to je po ljubavi prema vinu, in vino veritas est. Od oca Tywina do djece Cersei, sestre/majke djece/tetke istoj djeci i Jaimea, brata/ljubavnika/oca djece, ujedno i ujaka i najboljeg lika svih vremena, Tyriona, kojemu nije potrebna nikakva obiteljska titula.

 

FOTO: Tumblr

Sjetite se povijesti Westerosa
 
Da je Westeros status veze na Facebooku, bio bi komplicirano. Obiteljska stabla su isprepletena, svi su sa svima, a u isto vrijeme nitko nije ni s kim. Veoma komplicirano, zar ne? Ali ne bojte se, zbog toga tu je za vas almighty Internet koji samo čeka vaše pretraživanje.

 

FOTO: Tumblr

Pokušajte štogod predvidjeti 
Najuzbudljiviji dio gledanja bilo koje serije je ako nešto samostalno otkrijete. Makar rekli da je Arya Stark sama sebi majka (Esmeralda, jesi li to ti?) ili Daenerys Joffreyeva ljubavnica, zabavite se dok pogađate.

 

 

GIF: Tumblr

Pročitajte teorije fanova
 
Ako vas spoileri i ne diraju toliko u srce, možete pronaći teorije koje predviđaju što bi se moglo dogoditi u novoj sezoni. Naravno, njih je mnogo, neke su moguće, neke su potpuno u sukobu sa zdravim razumom, ali tko može fanovima zabraniti maštanje?

 

FOTO: Tumblr

Pratite glumce na društvenim mrežama

Ako ovo već niste učinili, ne znam o čemu još pričamo. Ako će itko nešto natuknuti o budućim događanjima u Westerosu, to će sigurno biti naši omiljeni junaci, bilo to slučajno ili namjerno. Ne trošimo vrijeme na nekakve starlete ili smiješne stranice o mačkama (ok, to možemo malo) i usredotočimo se na Igru prijestolja.

 

FOTO: Tumblr

Nadamo se da vam je ovih par savjeta dalo nekoliko ideja u što utrošiti svoje slobodno vrijeme. "Kakvo učenje, kakvi ispiti, obitelji draga, brzo će Igra prijestolja!" (pod pretpostavkom da vaša mama nije kul kao moja i ne gleda seriju).

FOTO: Tumblr

FOTO: FACEBOOK