LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubavni odnosi

Sedam pitanja koja si moramo postaviti na početku veze

Vodi li nas ikud uzbudljivi odnos s novim partnerom? Odgovorimo si na sedam pitanja pa ćemo saznati. .

Vodi li nas ikud uzbudljivi odnos s novim partnerom? Odgovorimo si na sedam pitanja pa ćemo saznati. .

Kad počnemo zamišljati svoju blistavu budućnost s nekom osobom, često odlutamo na sedmo nebo. Prije nego što počnemo razvijati ozbiljnije osjećaje, bilo bi dobro da se malo spustimo na zemlju i postavimo si sedam pitanja kako bismo vidjeli želimo li se stvarno vezati za nekoga.

1. Što je to što zapravo tražimo?

Prije nego što počnemo izlaziti s nekim novim, treba stati na loptu i priupitati se što zapravo želimo i tražimo u potencijalnoj vezi. Želimo li nekoga s kime ćemo se skrasiti i biti u ozbiljnijoj vezi ili nam je dovoljan netko za povremene užitke. Vrlo je važno unaprijed znati što želimo kako bismo znali da smo na istoj valnoj dužini. Ako ne znamo što želimo, kako očekujemo da netko zna što nam točno treba?

2. Nasmijava li nas druga polovica?

Imati sličnu osobnost s nekim važan je element uspješne veze. Smisao za humor vrlo je važan, neki bi se složili da je to čak jedan od ključnih aspekata. Kada nas osoba može nasmijati bez obzira koliko nam je dan bio loš, sigurno smo sretni što je imamo kraj sebe.

3. Hoće li se slagati s mojom obitelji i prijateljima?

Čak i ako ne tražimo nešto ozbiljno, bitno je razmisliti hoće li se naš odabir svidjeti osobama koje su nam bitne u životu – obitelj i prijatelji. Kako se stvari budu razvijale, doći će do trenutka kada ćemo ih upoznati s najbližima te tražiti neku potvrdu od njih da smo dobro izabrali. Htjeli si to priznati ili ne, mišljenje drugih često nam je važno i utječe na naše buduće odluke.

4. Imamo li uopće vremena posvetiti se vezi uz sve ostale obaveze?

Svi znamo da fakultetske obaveze, poslovi pa čak i redovna druženja i tulumi oduzimaju vrijeme. Pitanje je kako će se nova veza uklopiti u naš pretrpan raspored, ali ne kaže se bez razloga – gdje ima želje, ima i načina. Za neke ćemo osobe pronaći vremena i u danu krcatom obaveza, dok nam je za neke teško izdvojiti vrijeme za kavu, čak i kada ništa ne radimo. To je vrlo dobar pokazatelj koliko nam je do nekoga uistinu stalo.

5. Uklapaju li se u planove koje imamo za budućnost?

Kada malo bolje razmislimo, koja je svrha veze ako se s nekim ne možemo zamisliti u budućnosti? Ne moramo odmah čuti svadbena zvona, ali znati da želimo biti s njima i za sljedećih nekoliko mjeseci itekako je važno. U početnoj fazi dok još hormoni i leptirići obavljaju svoj posao, možemo se zaletjeti i ne vidjeti baš realnu sliku koliko se oko nekoga želimo potruditi.

6. Ima li kemije među nama?

Fizički izgled nije najvažniji, ali je važno da nas osoba privlači ako ćemo biti s njom u vezi. Ako nas netko privuče svojom osobnošću. Teško je razvijati vezu bez iskrica. Djevojke često žude za dobrim dečkima, ali kada se oni napokon i pojave, često se dogodi da ih odbiju ako nema kemije. Na koncu, fizička privlačnost jest ono što odvaja prijateljstvo od veze.

FOTO: Pixabay

7. Jesmo li spremni na rizik da nam srce bude slomljeno?

Početak nove veze može biti zastrašujući. Prepustiti se zaljubljivanju u nekoga velik je korak, koji se mnogi od nas boje. Kada se nađemo u prilici da upoznamo nekoga novoga, zapitajmo se bismo li toj osobi dopustili da nam slomi srce? Ako je osoba vrijedna rizika, ne bismo se trebali ustručavati od veze. Ako ipak mislimo da nismo dovoljno spremni, trebamo im dati do znanja da se bojimo biti povrijeđeni pa da bismo radije išli polako ili uopće ne bismo trebali ulaziti u ljubavni odnos.

Iskrenost je ključna kada upoznajemo nekoga novoga, stoga bismo trebali biti iskreni i prema sebi i prema drugima te ne bismo trebali trošiti dragocjeno vrijeme ako nismo potpuno sretni sa svojim novim partnerom. Odluka je samo na nama.

FOTO: PIXABAY