LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićne radosti

Savjeti za darivanje: Secret Santa – božićna lutrija u kojoj su svi dobitnici

Secret Santa zabavna je aktivnost darivanja u kojoj će se osim vas obradovati i svi vaši prijatelji.

Secret Santa zabavna je aktivnost darivanja u kojoj će se osim vas obradovati i svi vaši prijatelji.

Dio si velikog društva, Božić uskoro dolazi, a tebe brine kako uz svoj studentski budžet usrećiti svakog člana ekipe? Postoji savršeno rješenje za tebe. Opisat ćemo vam pravila igre Secret Santa koja iako originalno dolazi iz SAD-a, postaje popularna sve više i u Europi. Poanta cijele igre, odnosno aktivnosti, jest da svaki sudionik daruje, a ujedno i dobiva božićni poklon.

PRAVILA:

1. Napišite imena svih ljudi s kojima ste odlučili provesti ovu zabavnu aktivnost na papiriće. Zatim te papiriće presavinite više puta (tako da se ne vidi čije je ime napisano) i stavite u neki šešir, posudu ili bilo što iz čega će se oni izvlačiti. 

2. Svaki sudionik zatim izvlači po jedan papirić. Ime koje će svatko pročitati na svom izvučenom papiriću označava osobu koju će darivati. Predlaže se da ne govorite drugim članovima koga ste izvukli, a osobito ne osobi čije ste ime izvukli. Iznenađenje i jest jedna od glavnih poanti Secret Sante.

3. Zajednički dogovorite maksimalni iznos koji smijete potrošiti (obično se stavlja 30 ili 50 kn kao gornja granica). Postavljanje je nekog maksimalnog iznosa poželjno jer se tako nijedan član neće osjećati kao da je izdvojio premalo ili previše za poklon.

4. Dogovorite datum izmjenjivanja poklona. Neka to bude datum koji svima odgovara kako biste svi osjetili čari darivanja, a ujedno i vidjeli iznenađena lica dragih vam osoba.

5. I posljednje pravilo, koje je ujedno i savjet, budite kreativni! Neka poklon bude nešto osobno ili duhovito, nešto što vas je podsjetilo na tu osobu. Nemojte baš kupovati praktične stvari kao što su čarape, šalice i slično. Potrudite se razmisliti o toj osobi, o čemu je pričala za vrijeme vaših druženja, što je veseli i za što pokazuje interes. 

I za kraj, zabavite se i proslavite Božić u veselom duhu s dobrim prijateljima i još boljim poklonima!

FOTO: PIXABAY