LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

SALTBURN: reci ima li u meni šta dobroga?

'Provokativno, jezivo, ljigavo, odlično, remek djelo, katastrofa' samo su neke od riječi kojima gledatelji opisuju film.

'Provokativno, jezivo, ljigavo, odlično, remek djelo, katastrofa' samo su neke od riječi kojima gledatelji opisuju film.

Saltburn 2023., 2h 7min, IMBd 7,2/10

Film nazivaju modernom i bizarnim, dok on prati Olivera, studenta na Sveučilištu Oxford uvučenog u svijet šarmantnog i aristokratskog kolege Felixa. Zajedno provode ljetne praznike na prostranom imanju Felixove ekscentrične obitelji. 
 

Oliver uživa u svijetu luksuza i obilja, u onom o čemu je sanjao cijeli život. Njegova opsjednutost prijateljem vidljiva je otpočetka, kako se priča odvija, na scenu izlaze bizarne scene požude.
 

Crna komedija

 
Ovo djelo o opsesiji koja je ustvari crna komedija, što više odmiče kraju sve je mračniji i tragičniji, no provokativan i smiješan u nekim trenutcima. Isprepliću se  teme bogatstva, opsesije i klasne podjele. U najuzbudljivijim obratima su najproblematičnije poruke, puno toga se može raspakirati iz ovog filma.
 
Naposljetku, Saltburn ispituje želju i opsesiju. Pokazuje koliko su ljudi spremni ići daleko kako bi dobili ono što žele, makar i na štetu svih ostalih.
 
Do idućeg puta, Ivana. #čitamose 
 


*Komentar je stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stavom redakcije portala Studetnski.hr
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA