LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

„THE HATING GAME”: zar je ljubav spala na to

Ljubav ili karijera? Može li ići jedno s drugim ili se ove dvije stvari razilaze, ovisi od čovjeka do čovjeka?

Ljubav ili karijera? Može li ići jedno s drugim ili se ove dvije stvari razilaze, ovisi od čovjeka do čovjeka?

THE HATING GAME (2021): ljubavna komedija, 1 h 42 min, IMDb 6,2/10

Radnja: Lucy se posvađa sa svojim kolegom Joshuom oko prilike za unapređenje u firmi. Njihovo neprijateljstvo počinje nestajati kada se između njih rodi ljubav.


Film pokušava imati sve – iskrenu ljubavnu priču, otkačenu komediju – i na kraju nam daje umjereni film za koji se može izdvojiti vrijeme. Glavni likovi bolje funkcioniraju kao romantični partneri nego kao ljuti rivali. Pomalo se vidi nedostatak kemije, no u sceni dizala može se osjetiti kako energija između njih pucketa.

Nije sjajan film, ali obožavatelji knjige The Hating Game čija je ovo adaptacija, cijenit će koliko je adaptacija vjerna izvornom materijalu, a oni novi u priči vidjet će njezine karakterne hirove i rivalstvo na radnom mjestu.
 

 

Mrziti nekoga uznemirujuće je slično kao biti zaljubljen u njega

 


Lik Joshue neredvidljiv je, scenarij ga u konačnici nikada ne vidi kao nešto više od alata za zaplet koji izgleda poput mramornog kipa nekog renesansnog kipara. Priča je u potpunosti ispričana iz Lucyne perspektive, tako da je ženski pogled ovdje u punoj snazi. Njih dvoje njeguju dovoljno razigranu, iskrenu i seksi kemiju tijekom boljih trenutaka filma, prizemljujući je i sprječavajući je da odleprša u lagani povjetarac.

 

Naposljetku, igra mržnje neujednačena je, romantika nadmašuje komediju ostavljajući klasični kraj „u dobru i zlu“. Istinsku ljubav teško je pronaći, a bolja karijera daje bolji život; može li ipak jedno s drugim?


Do idućeg puta, Ivana. #čitamose
*Komentar je stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stajalištem redakcije portala Studentski.hr.