LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za fanove Harryja Pottera

Provjerite kojem Hogwarts domu pripadate ovisno o tome što studirate

Ako niste sigurni kojem domu pripadate, Gryffindoru, Ravenclawu, Slytherinu ili Hufflepuffu, provjerite u kojem opisu se najviše pronalazite.

Ako niste sigurni kojem domu pripadate, Gryffindoru, Ravenclawu, Slytherinu ili Hufflepuffu, provjerite u kojem opisu se najviše pronalazite.

Koliko vas je ispunjavalo službeni Pottermore kviz za razvrstavanje? Koliko vas nije bilo zadovoljno rezultatima? No sikiriki, Studentski.hr je tu za vas! Provjerite kojem Hogwarts domu pripadate ovisno o tome što studirate.


Gryffindor

Fakulteti: Ekonomija, Pravo, KIF

Navodno je to najkul dom, premda se mnogi ne bi složili. Wannabe alfa mužjaci i ženke, najglasniji u društvu, redovito misle da su najpametniji. Nisu od nekog akademskog uspjeha, no znate kako kažu: „Tko nema u glavi...“ Najlakše ih je prepoznati jer su redovito najsređeniji i najbolje obučeni u društvu. Sljedeći put u klubu (kad epidemiološka situacija dopusti) potražite dečke u košuljama ispeglanim na crtu i djevojke s profi šminkom i frizurom – garantirani grifići. Dobra su ekipa za zabavu, s njima nikad nije dosadno, no ne očekujte neke dubokoumne razgovore.

Ravenclaw

Fakulteti: Medicina, FER, Farmacija, PMF

U jednom danu 12 sati uče, 8 spavaju i 4 sata onim malobrojnim koji ih još žele slušati pričaju kako je njima najteže na svijetu. Druže se isključivo s knjigama, socijalno su neprilagođeni i tim se diče. Sve blagodati studentskog života (opijanje, druženje, upoznavanje) njima su besmislene. Vrhunski su intelektualci i budući stučnjaci u svojim respektabilnim područjima, no zabavni su koliko i obračun poreza. Super ih je imati u ekipi jer realno, živite u Hrvatskoj, uvijek će vam trebati neki doktor, no socijalne kontakte svedite na minimum (što ptičicama zapravo i odgovara).


Slytherin

Fakulteti: sve vrste akademija, Arhitektura

Sami sebe smatraju edgy ekipom, furaju se na neki umjetničko-darkersko-Hrelić moda stil. Ne kupuju ništa što nije second-hand, hand-made ili upcycled. Mrze sve što jedan Slytherin mora mrziti: organiziranu religiju, trenutno najjače političke struje, sve što je trenutno in u svijetu brze mode, influencere, pop glazbu, društvene mreže koje imaju više od 17 korisnika po državi i slično. Piju isključivo crnu kavu koja je umal' gorka kao njihova duša. Vječito su u nekom depresivno-serijskoubilačkom raspoloženju. Ne druže se s neistomišljenicima, tako da ako ne pripadate zmijama, ne trebaju vas sekirati pretjerano.


Hufflepuff

Fakulteti: Filozofski, Fakultet hrvatskih studija

Najveća grupa među hrvatskim studentima. Vječni studenti (uglavnom) beskorisnih smjerova i predmet sprdnje ostala tri doma. Redovito se dogodi da i sami zaborave što studiraju i gdje se mogu zaposliti kasnije. Uglavnom izgledaju kao beskućnici, povremeno tako i mirišu. Unatoč tome što su zadnja kasta među studentima, svi ih vole imati u svom društvu jer su najzabavniji i najčešće znaju nekoga tko preprodaje ilegalne opijate.

Sadržaj članka izmišljen je, cilj je autora bio nasmijati čitatelje u teškim vremenima.

FOTO: FLICKR