LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanost o veličini penisa

Prosječna dužina muškog spolnog organa u pojedinim zemljama svijeta

Dužina muškog spolnog organa nepresušna je tema za razgovor kao i pitanje u kojoj državi muškarci imaju najveći penis. Otkrivamo vam što znanost kaže o toj temi i je li dužina ženama uopće bitna.

Dužina muškog spolnog organa nepresušna je tema za razgovor kao i pitanje u kojoj državi muškarci imaju najveći penis. Otkrivamo vam što znanost kaže o toj temi i je li dužina ženama uopće bitna.

Nema mnogo stvari na ovom svijetu koje u velikim razmjerima stvaraju nacionalne stereotipe i dovode do velikih i dubokoumnih rasprava na uobičajenoj poslijepodnevnoj kavi s prijateljima ili večernjem izlasku. Uz nogomet, karakteristična ponašanja i tipični izgled ženskog tijela, tu je, naravno, i dužina muškog spolnog organa. Kad se uz to izradi i karta svijeta koja prikazuje prosječnu dužinu penisa u pojedinim zemljama, stereotipima nema kraja. Međutim, koliko su takve prosječne vrijednosti medicinski utemeljene?

Nedavno je na mrežnim stranicama TargetMap objavljena interaktivna karta koja prikazuje prosječnu dužinu penisa u erekciji diljem svijeta. Kako bi se vidjela statistika svake pojedine zemlje za koju postoje podaci, samo treba kliknuti na željenu državu i prikazat će se prosječna dužina u centimetrima. Prema ovim podacima, prosječna dužina penisa u erekciji u Sjevernoj je Americi 14,2, u Indiji 9,3, a na zapadu Afrike, posebice u Demokratskoj Republici Kongo, čak 17,9 centimetra.

S ovim podatcima treba biti oprezan jer statistika može biti nepouzdana, kao i izvor podataka iz kojeg je statistika izvedena. Proučavajući navedene podatke detaljnije, nije moguće naći ni jedan pouzdan izvor prosječnih dužina, osim mrežne stranice Andromedical, koja prodaje sprave za povećanje penisa.

Druga provedena istraživanja pokazala su različite rezultate. Istraživanje provedeno 2015. godine i objavljeno u časopisu British Journal of Urology obradilo je dvadeset probranih istraživanja o dužini penisa na uzorku od 15 521 muškarca diljem svijeta. Ovo sveobuhvatno sažimanje podataka došlo je do rezultata da je prosječna dužina penisa, flacidnog, globalno 9, 16 centimetara. Obuhvaćen je veliki broj zemalja, a spomenut ćemo samo neke. U Italiji, dužina je bila 9,00, u Indiji 8,21, u Južnoj Koreji 7,7, u Njemačkoj 8,6, u SAD-u 8,85 i u Turskoj 9,3 centimetara. Prosječna dužina penisa u erekciji nije bila u središtu ovog istraživanja, no svejedno je zabilježena. Tako ona u Indiji iznosi 12,93, u SAD-u 12,89, u Turskoj 12,73 i u Njemačkoj 14,48 centimetra. Ovi podatci očito nisu u skladu s onima prikazanim na spomenutoj karti svijeta.

Na kraju svih ovih istraživanja, mjerenja i uspoređivanja, javlja se vječno pitanje je li dužina zaista bitna? Nedavno istraživanje otkrilo je da samo 11,2% žena smatra kako je dužina penisa bitna, 67, % žena smatra da je ponešto bitna, ali nikako ključan faktor, dok njih 21,4% uopće nije briga koliko je dug spolni organ njihovog partnera. Stoga izbacite metar iz spavaće sobe i radije se posvetite bitnijim stvarima, užitku vaše partnerice ili partnera. 

FOTO: PINTEREST