KLASIK MEĐU SLASTICAMA
Pronašli smo recept za sladoled od čokolade koji možete napraviti kod kuće
Na internetu smo pronašli recept koji će vam pomoći da pripremite vlastiti ukusni čokoladni sladoled kod kuće uz nekoliko jednostavnih koraka.
Na internetu smo pronašli recept koji će vam pomoći da pripremite vlastiti ukusni čokoladni sladoled kod kuće uz nekoliko jednostavnih koraka.
Čokoladni sladoled klasik je među slasticama koji osvaja srca mnogih ljubitelja sladoleda diljem svijeta, a na internetu smo pronašli recept koji će vam pomoći da pripremite vlastiti ukusni čokoladni sladoled kod kuće uz nekoliko jednostavnih koraka.
Od sastojaka će vam trebati:
3/4 šalice šećera,
1 šalica mlijeka,
1/4 žličice soli,
2 žlice kakaa u prahu,
3 žumanjka,
60 grama polutamne čokolade,
2 šalice šlaga i
1 žličica ekstrakta vanilije.
Ovo su koraci pripreme koje trebate slijediti:
- 3/4 šalice šećera, 1 šalicu mlijeka, 1/4 žličice soli i 2 žlice kakaa u prahu stavite u lonac te ih miješajte na srednje jakoj vatri kako bi se svi sastojci dobro povezali.
- Kada smjesa počne kuhati, smanjite vatru i pustite da lagano vrije. Taj korak će omogućiti da se okusi sjedine i da sladoled dobije bogatiju teksturu.
- U međuvremenu, u maloj zdjeli razbijte 3 žumanjka i postupno im dodajte oko 1/2 šalice prethodno pripremljene smjese. To će pomoći da se žumanjci postupno zagrijavaju i spriječiti njihovo zgrušavanje.
- Nakon što ste pomiješali žumanjke sa smjesom, vratite sve natrag u lonac. Nastavite miješati i zagrijavati smjesu sve dok se ne zgusne, ali pazite da ne dođe do vrenja.
- Sklonite lonac s vatre i dodajte 60 grama polutamne čokolade u smjesu. Miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa ne postane glatka i sjajna.
- Izlijte dobivenu čokoladnu smjesu u hladnu posudu i stavite je u hladnjak oko dva sata ili dok se potpuno ne ohladi. Povremeno je miješajte kako biste osigurali ravnomjerno hlađenje i spriječili formiranje kristala leda.
- Kada je čokoladna smjesa potpuno ohlađena, uzmite 2 šalice šlaga i 1 žličicu ekstrakta vanilije. Dodajte ih u smjesu i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci lijepo sjedinili.
- Zamrznite i poslužite se! :)
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH