LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FUZ&JA

Popularizacija znanosti: na FFOS-u organiziraju 28 aktivnosti, a prvo predavanje na repertoaru već sutra

FUZ&JA kao popularizacijski projekt nastoji širokoj publici približiti znanstvene teme i potvrditi da sva istraživanja trebaju koristiti zajednici

FUZ&JA kao popularizacijski projekt nastoji širokoj publici približiti znanstvene teme i potvrditi da sva istraživanja trebaju koristiti zajednici

Nakon uspješnog prvog ciklusa novog oblika popularizacije znanosti na Filozofskom fakultetu Osijeku, projekt FUZ&JA u zimskom semestru ove akademske godine donosi još bogatiji program. 

FUZ&JA kao popularizacijski projekt nastoji širokoj publici približiti znanstvene teme i potvrditi da sva istraživanja trebaju koristiti zajednici. Ciljevi su joj poticanje kritičkog mišljenja, razvijanje komunikacijskih vještina te učenje o različitim kulturama i konceptima koji čine humanističko obrazovanje.

U zimskom semestru bit će organizirano 28 različitih aktivnosti, poput brojnih predavanja, predstavljanja knjiga, filmske projekcije, tribina i radionica. Tematski će obuhvatiti područja filozofije, historiografije, književnosti, pedagogije, lingvistike, sociologije itd. Informacije o svim najavljenim događanjima, koja su, dakako, otvorena za javnost, bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta te na društvenim mrežama njihovih organizatora. Dio događanja prenosit će se i na YouTube-kanalima pojedinih organizatora.

Prvo predavanje sutra

Prvi događaj za ovaj semestar održat će se sutra u 17 sati u Maloj vijećnici Filozofskog fakulteta u Osijeku, a na događaju će gostovati Julijana Mladenovska-Tešija s Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku. Tema njenog predavanja je Tijelo-nasilje-sjećanje: interdisciplinaran pristup, a događaj će biti moguće i online putem sljedeće poveznice.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA