LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazba svih žanrova

Pokrenut dugo iščekivani radio – Radio Lisinski!

Lisinski na otvorenome sada je dostupan i u zatvorenome! Radio Lisinski trenutno možete slušati na njihovoj službenoj stranici, a uskoro će biti dostupan i na mobilnoj aplikaciji. 

Lisinski na otvorenome sada je dostupan i u zatvorenome! Radio Lisinski trenutno možete slušati na njihovoj službenoj stranici, a uskoro će biti dostupan i na mobilnoj aplikaciji. 

Vatroslav Lisinski hrvatski je legendarni skladatelj te utemeljitelj moderne hrvatske opere, solopjesme, zborske i orkestralne glazbe. Prema njemu ime je dobila kultna koncertna dvorana u Zagrebu, a od nedavno i radio. Lisinski na otvorenome sada je dostupan i u zatvorenome – tim riječima KD Vatroslav Lisinski službeno je obznanila pokretanje dugo iščekivanog radija.

Radio Lisinski napokon je dostupan za slušanje, a posjetom na stranicu Lisinski.hr i klikom na gumb Radio Lisinski u desnom gornjem kutu možete čuti što trenutno svira! Radio je dostupan tijekom cijeloga dana, a slušajući ga možete čuti glazbu svih, ali baš svih žanrova. Uz pop, rock i jazz glazbu pušta se i klasična glazba koja je nažalost na ostalim radijima nimalo ili gotovo nikako zastupljena.

Ako vas zanima zašto je Lisinski pokrenuo vlastiti radio, odgovor je sljedeći. U službenoj objavi iz Lisinskog poručili su: 

– Sa željom da se još više povežemo, pokrenuli smo Radio Lisinski, internetski radio na kojem smo sabrali klasičnu, popularnu, rock, jazz, tradicijsku... glazbu legendarnih svjetskih i domaćih glazbenih zvijezda i ansambala koji su u prethodnih gotovo pola stoljeća nastupali u Lisinskom.

Program radija

Komorne sastave i glasovirske recitale slušati možete svake večeri od 21 sat pa sve do 8 ujutro. U dnevnom programu uživat će te u najljepšim opernim arijama i simfonijskim djelima u izvedbi najcjenjenijih svjetskih i domaćih orkestara pod ravnanjem dirigentskih velikana, a nedostajati neće ni kultnih pjesmama najpoznatijih svjetskih izvođača koji su oblikovali brojne pop i rock naraštaje.

Radio Lisinski zasad možete slušati samo na njihovoj službenoj stranici, a uskoro će biti dostupan i na mobilnoj aplikaciji

FOTO: UNSPLASH