LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zasad je dostupna samo u SAD-u

Pocket Points: aplikacija koja slušanje predavanja nagrađuje hranom

Aplikacija koristi tzv. "geo-ogradu" koja prepoznaje prisutnost studenta na području kampusa sveučilišta te tada automatski zaključava mobitel.

Aplikacija koristi tzv. "geo-ogradu" koja prepoznaje prisutnost studenta na području kampusa sveučilišta te tada automatski zaključava mobitel.

Teško da danas netko može zamisliti predavanje na kojem barem jedan student ne koristi mobitel, što zbog korištenja raznih društvenih mreža, što zbog igranja igrica iz dosade. Dvojica studenata iz Kalifornije, Rob Richardson (21) i Mitch Gardner (23), to su primijetili i odlučili poduzeti nešto u vezi s tim. 

Smatrali su da je tehnologija stvorila određenu vrstu ovisnosti o mobitelima, ali su također vjerovali kako tehnologija istu tu ovisnost može i riješiti. Zato su 2014. godine kreirali aplikaciju zvanu Pocket Points koja nagrađuje studente za nekorištenje njihovih mobitela za vrijeme predavanja. 

Aplikacija je, nažalost, napravljena samo za sveučilišta u SAD-u, a koristi tzv. "geo-ogradu" koja prepoznaje prisutnost korisnika aplikacije na području kampusa sveučilišta. U tom trenutku aplikacija automatski zaključava mobitel, a studenti osvajaju bodove ako ostave mobitel zaključan sve dok ne napuste kampus. Skupljene bodove mogu zamijeniti za neku nagradu kao što je, primjerice, jeftinija ili besplatna hrana ili kava u određenim kafićima. 

Jednom kada se pročulo o ovoj aplikaciji, lokalne su novine napisale članak o Richardsonu, Gardneru i Pocket Pointsu, a na njega je naišao Chris Friedland, direktor stranice Build.com te odlučio uložiti u njihov rad. Aplikacija je trenutno dostupna na otprilike 100 sveučilišta, a 50% studenata je koristi.

–  Jako smo uzbuđeni zbog cijele stvari. Želimo da naša aplikacija bude dostupna na što više sveučilišta, a naravno da želimo da svaki student u SAD-u i u cijelom svijetu ima instaliran Pocket Points. – kaže Gardner, jedan od kreatora aplikacije.

Oba su autora privremeno napustili fakultet i kažu kako ga imaju namjeru jednom završiti. Naravno, njihove obitelji nisu bile sretne radi toga, ali ovo je bila prilika koja se javlja jednom u životu. Ironije li, tako su dečki kreirali aplikaciju koja pomaže u slušanju profesora na predavanju, a u isto vrijeme su napustili fakultet.

FOTO: KESATO.COM