LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nostalgija

Ovo je 10 pjesama koje ove godine slave 10 godina

Svi smo mi ponekad nostalgičnim za nečim pa tako i za glazbom, stoga smo se odlučili prisjetiti pjesama iz 2013. godine, odnosno 10 pjesama koje će ove godine proslaviti 10 godina svojeg postojanja!

Svi smo mi ponekad nostalgičnim za nečim pa tako i za glazbom, stoga smo se odlučili prisjetiti pjesama iz 2013. godine, odnosno 10 pjesama koje će ove godine proslaviti 10 godina svojeg postojanja!

Svi mi, slušali ju ili ne, kad tad se susrećemo s pop glazbom. Kao što joj i sam naziv govori, pop je skraćenica za popularnu glazbu, a svake se godine prave brojne ''TOP'' liste, bilo to Top 10 ili Top 100 najslušanijih pjesama u toj godini. Mi smo odlučili napraviti nešto drugačije. Svi smo mi ponekad nostalgičnim za nečim pa tako i za glazbom, stoga smo se odlučili prisjetiti se pjesama iz 2013. godine, odnosno deset pjesama koje će ove godine proslaviti 10 godina svojeg postojanja! 

1. All Of Me – John Legend
Ovo je pjesma američkog pjevača Johna Legenda koja je dio njegovog četvrtog studijskog albuma Love in the Future iz 2013. Posvećen je njegovoj ženi Chrissy Teigen, a vjerujemo da nismo jedini koje je upravo ova pjesma raznježila!

2. Applause – Lady Gaga
Iduća na redu je Applause, pjesma američke pjevačice Lady Gage s njenog trećeg studijskog albuma Artpop. Stihovi govore o tome kako Gaga ovisi o obožavanju svojih obožavatelja i kako živi za nastup. Za ovu je pjesmu također zanimljivo što je nedavno postala hit na aplikaciji TikTok te se sad koristeći taj zvuk snimaju mnogi trendovi.

3. Dark Horse – Katy Perry
Ovo je pjesma američke pjevačice Katy Perry s američkim reperom Juicy J-em. Objavljena je kao prvi promotivni singl s Perrynog četvrtog studijskog albuma, Prism. Ovo je sigurno jedna od onih pjesama za koju možemo reći da je neobična. Zanimljiva je, zarazna, a spot izgleda jako privlačno.

4. Drunk in Love – Beyoncé ft. JAY Z
Pjesma s njezinog petog albuma, nazvanog po njoj (Beyoncé) svakako je zaslužila ovo mjesto jer je i danas jedna od pjesama koju ćemo često negdje čuti ili čak svojevoljno upaliti. Ova pjesma nastala je u suradnji s njezinim mužem, JAY Z-jem.

5. Royals – Lorde
Pjesma koja je jako utjecala na tadašnju pop glazbu mora se uvrstiti na ovu listu. Lorde u svojoj pjesmi izražava nezadovoljstvo raskošnim načinom života koji neki pop umjetnici predstavljaju u svojim pjesmama. Ona kritizira konzumerizam i ismijava luksuzne predmete koji se spominju u popularnim hip hop pjesmama.

6. Mirrors – Justin Timberlake
Kao i prva pjesma s naše liste, i ova pjesma je ljubavna te je također posvećena. Timberlake je pjesmu posvetio ženi iako tada još nisu niti živjeli skupa niti bili zaručeni.

7. Work – Iggy Azalea
Još jedna u nizu pjesama koje su dobile svoj povratak uz pomoć TikToka. 

8. Work Bitch – Britney Spears
O ovoj pjesmi ne treba puno pričati, ipak je to Britney Spears. Motivacija i upornost, to je ono na što nas ova pjesma tjera.

9. Wrecking Ball – Miley Cyrus
Predzadnja na našoj listi je pjesma koja se ne zaboravlja lako. Od šokantnog spota do raznih memeova, ova era u pop kulturi zauvijek će nam ostati u sjećanju.

10. Sweater Weather – The Neighbourhood
Ovo je pjesma koja naj je najviše šokirala, mislili smo da je puno mlađa, možda zato što je također tek nedavno postala hit na TikToku. 

Izabrali smo različite pjesme i iskreno, neke nam se pjesme čine starije, a neke mlađe, ne možemo shvatiti da su sve objavljene iste godine!

FOTO: UNSPLAH.COM