LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IGRA NA SIGURNO

Ove stvari ne biste trebali držati u novčaniku, čak iako se čini da je nekima upravo tamo mjesto

Novčanik možemo izgubiti ili nam ga netko može ukrasti, a zbog držanja ovih stvari u novčaniku možemo ugroziti vlastitu sigurnost.

Novčanik možemo izgubiti ili nam ga netko može ukrasti, a zbog držanja ovih stvari u novčaniku možemo ugroziti vlastitu sigurnost.

Novčanik je neizostavni dio naše svakodnevice. U njemu držimo novac, kartice, ključeve i druge važne stvari koje nam trebaju na dnevnoj bazi, ali neke stvari, prema riječima osnivača tvrtke Home Security Heroes Brandona Kinga, piše Bestlifeonline, ne bismo trebali držati u novčanicima. Novčanik možemo izgubiti ili nam ga netko može ukrasti, a zbog držanja ovih stvari u novčaniku možemo ugroziti vlastitu sigurnost.

Računi

Mnogi od nas drže račune u novčaniku, ali to nije sigurna opcija. Prevaranti mogu iskoristiti informacije o transakcijama, podatke o bankovnom računu i navike kupnje koje se nalaze na računima kako bi izvršili krađu identiteta ili prevarili tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu. Stoga je najbolje odmah zbrinuti račune nakon što ih primite.

Lozinke

Držanje popisa lozinki, PIN-ova ili alarma u novčaniku veliki je rizik za identitet. Ako se domognu vašeg novčanika, lopovi mogu lako doći do vaših lozinki i koristiti ih za krađu vašeg novca ili identiteta. Stoga, nikada nemojte zapisivati lozinke, PIN-ove ili alarmne kodove i držati ih u novčaniku.
 
Ključevi

Ako imate dovoljno velik novčanik, držanje ključeva u novčaniku može biti primamljivo, ali nije sigurna opcija, osobito ako u njemu držite dokumente na kojima se nalazi vaša adresa. U slučaju gubitka novčanika, lopovi mogu lako doći do vašeg doma, što može biti vrlo opasno. Stoga, ključeve biste uvijek trebali držati odvojeno od novčanika.

Kreditne kartice

Ako nosite kreditnu karticu sa sobom u novčaniku, veća je šansa da ćete potrošiti više novca nego što ste planirali. Osim toga, ako nosite više kartica i novca sa sobom, novčanik može izgledati prilično napuhnuto, što ga čini privlačnom metom za lopove. Neka to bude samo još jedan od razloga da razmislite o tome koje kreditne kartice vam trebaju i držite ih odvojeno od ostalih stvari u novčaniku.
FOTO: UNSPLASH