LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sigurnost u vožnji

Opasan za vozače i okolinu: kineski automobil zaradio debelu nulu na crash testu

Za zaštitu odraslih putnika ostvario je 0 posto mogućih bodova, a rezultat za zaštitu djece straga iznosi samo 6,34 posto bodova.

Za zaštitu odraslih putnika ostvario je 0 posto mogućih bodova, a rezultat za zaštitu djece straga iznosi samo 6,34 posto bodova.

JAC E10x, automobil kojeg je proizvela kineska tvrtka Sehol, zaradio je jednu od najgorih ocjena ikada na popularnom crash testu. Takva vrsta testova provodi se na svim automobila, a sve kako bi se utvrdila sigurnost vozača, suvozača i okoline.

Testiranje je provedeno u više faza te je vozilo podvrgnuto frontalnom sudaru pri brzini od 64 km/h, bočnom sudaru pri brzini od 50 km/h, kao i ispitivanju funkcionalnosti ESP sustava (sustav za elektronsku kontrolu stabilnosti vozila).

Na testu je JAC E10x ostvario neke od najgorih ocjena od kada se provode NCAP testovi, piše Autostart. Za zaštitu odraslih putnika ostvario je 0 posto mogućih bodova, a rezultat za zaštitu djece straga iznosi samo 6,34 posto bodova. Za zaštitu pješaka prilikom naleta na njih ostvario je 20,25 posto bodova, dok je na testu sigurnosnih sustava ostvario tek 6,98 posto bodova. 

Ovakav rezultat JAC je postigao zbog nedostatka sigurnosnih sustava, kakvi su inače uobičajeni kod europskih proizvođača automobila. Ovo kinesko vozilo posjeduje samo dva zračna jastuka, a ESP je dio dodatne opreme.

Uzevši u obzir navedeno, taj kineski automobil simpatičnog izgleda zasigurno neće doživjeti preveliku popularnost među vozačima.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT