LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nije joj suđeno

Nakon tisuću sati vožnje i sedam instruktora još uvijek nije položila vozački ispit

Unatoč tomu što već 30 godina uči voziti, 47-godišnja Britanka još uvijek osjeća strah svaki put kad mora ući u auto.

Unatoč tomu što već 30 godina uči voziti, 47-godišnja Britanka još uvijek osjeća strah svaki put kad mora ući u auto.

Britanka Isabelle Stedman sa 17 je godina krenula u autoškolu. Od tada je odvozila 1000 sati tijekom 30 godina, promijenila je sedam instruktora i potrošila više od 50 000 kuna na autoškolu i polaganje ispita, no vozačku dozvolu još uvijek nije dobila. 

Naime, 47-godišnjakinja navodi da se, unatoč tomu što uči voziti već 30 godina, osjeća kao da je prvi put u autu svaki put kad uđe u auto. Svaki se put prije vožnje osjeća anksiozno, a ponekad je toliko loše da pada u nesvijest, ispričala je za The Mirror.  

Svoju fobiju, govori, ne može objasniti, jer nije nikada sudjelovala u prometnoj nesreći. Najviše se, dodaje, boji kružnih tokova. Dogodilo joj se i da se toliko uplašila kružnog toka da je na nekoliko sekundi izgubila svijest. 

Navodi da se pokušala liječiti, no još uvijek nije uspjela shvatiti zašto se toliko boji vožnje. Ipak, unatoč strahu, Isabelle ostaje optimistična te se nada da će jednog dana uspjeti položiti vozački ispit. 

Strah od vožnje, iako možda ne u toliko paralizirajućoj mjeri, pogađa mnoge, a posebno je čest koji su doživjeli prometnu nesreću. Također, u posljednje vrijeme često se događaju prometne nesreće, što također doprinosi strahu i tjeskobi prilikom sjedanja u auto. Važno je znati, međutim, da strah od vožnje nije nešto čega se treba sramiti; naprotiv, poželjno je potražiti stručnu pomoć kako bismo ga se riješili. Više o strahu od vožnje i o tome kako stručnjaci mogu pomoći dostupno je u tekstu magistre psihologije
FOTO: UNSPLASH