LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROMETNE ZGODE

FOTO: Ovo bi trebali imati svi mladi vozači

Mlade vozače koji još uvijek nisu potpuno samouvjereni u svoje vozačke sposobnosti, ovaj bi znak mogao zaštititi od drugih nervoznih vozača.

Mlade vozače koji još uvijek nisu potpuno samouvjereni u svoje vozačke sposobnosti, ovaj bi znak mogao zaštititi od drugih nervoznih vozača.

Polaganje vozačkog ispita stresno je samo po sebi, ali taj stres ostaje prisutan čak i nakon polaganja ispita, posebno ako po prvi puta vozite sami u velikom gradu. Tome nadodajte gužvu i vozače koji jednostavno klize iz jedne trake u drugu – sposobnost koju vi još nemate.
 


VEZANO: Priča iz berlinskog tramvaja: najskuplja vožnja ikad – 600 eura za dvije minute



Sigurnost bi svakako trebala biti na prvom mjestu i važno je voziti po propisima, ali nisu svi vozači u prometu tako oprezni. Prisutan je cijeli niz nervoznih vozača koji će vam bez suzdržavanja trubiti, „blicati“ ili se voziti na opasno kratkoj udaljenosti. 

Kako bi se zaštitila od takvih vozača, jedna djevojka iskoristila je naljepnicu koja jasno govori: „Ne trubi, tek sam položila“. Taj mali znak mogao bi vas zaštititi od nepotrebnog stresa kojeg stvaraju trube nervoznih vozača, stoga je odličan dodatak za mlade vozače.

FOTO: Naljepnica, Studentski.hr/ Ana Kolinger
 
Također, ako niste sasvim sigurni u svoje vozačke sposobnosti nakon polaganja vozačkog ispita, uvijek možete potražiti dodatne sate u autoškoli u kojoj ste do sada vozili, uz određenu nadoplatu. Nadalje, možete zamoliti nekoga od ukućana da vam se pridruži na prvim vožnjama – poželjno je da se radi o iskusnom vozaču koji će vas moći savjetovati.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA, STUDENTSKI.HR/ ANA KOLINGER