LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završili na sudu

Priča iz berlinskog tramvaja: najskuplja vožnja ikad – 600 eura za dvije minute

Najskuplja vožnja tramvajem nije sve što je berlinski putnik dobio.

Najskuplja vožnja tramvajem nije sve što je berlinski putnik dobio.

Stanovniku Berlina istekla je karta za tramvaj usred vožnje. Dvije minute prije nego što je trebao izaći, u isti tramvaj ulazi kontrola. Ova priča završila je na sudu, a te dvije minute putnika su koštale 600 eura, prenosi Fenix magazin.
 

S kontrolorima se nije dalo razgovarati


Prema izvješćima njemačkih medija, u siječnju 2023. godine putovao je tramvajem prema Alexanderplatzu (Mitte). Neposredno prije dolaska na odredište, u vozilo javnog prijevoza su ušli kontrolori. Imao je kartu za vožnju koja je vrijedila 120 minuta, no istekla je samo dvije minute prije dolaska na odredište.
 

Očekivao sam da će kontrolori biti razumni, no nisu dopustili nikakav razgovor s njima.” – rekao je optuženi putnik, prenosi Fenix magazin.


Zajedno s kontrolorima izašao je iz tramvaja te se s njima verbalno sukobio. Upravo to ga je najskuplje koštalo.
 

Baš me prestrašio. Prijetio je s Allahom i nasiljem”, prisjetio se kontrolor na sudu. Obrana nesretnog putnika bila je ta da se on „samo pohvalio svojim dugogodišnjim iskustvom u borilačkim vještinama.”– piše Fenix magazin.


Ipak, sud je presudio na štetu 39-godišnjeg putnika koji mora uplatiti 600 eura dječjem hospiciju. Taj iznos deset je puta veći od uobičajene kazne od 60 eura. Čini se da ga je i njegovo dugogodišnje iskustvo u borilačkim vještinama skupo koštalo. Osim najskuplje vožnje ikad, berlinski putnik dobio je i obvezni tečaj kontrole bijesa.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA