LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recenzija filma „Legenda o Tarzanu“

Ljetna afrička avantura u CineStaru

Film je pun prekrasnih scena afričke divljine i njezinih stanovnika, a kemija između Tarzana i Jane jasno je vidljiva što ga čini vrlo romantičnim akcijskim filmom.

Film je pun prekrasnih scena afričke divljine i njezinih stanovnika, a kemija između Tarzana i Jane jasno je vidljiva što ga čini vrlo romantičnim akcijskim filmom.

U CineStar kina stigla je nova ljetna akcijska avantura Legenda o Tarzanu (The Legend of Tarzan). Režiju potpisuje David Yates, poznati redatelj posljednja četiri filma o Harryju Potteru. Za scenarij su bili zaduženi Adam Cozad i Craig Brewer, a temelji se na Burroughsovim romanima o Tarzanu. Film je također inspiriran stvarnim događajima u Kongu 1890-ih.

Glavne uloge imaju Alexander Skarsgard (poznatiji po ulozi vampira Erica u seriji True blood) kao Tarzan i  Margot Robbie koja glumi Jane Porter. Uz njih se pojavljuju i poznati Samuel L. Jackson kao njihov pratitelj na putovanju te Christoph Waltz s već očekivanom ulogom negativca.  

Film započinje prikazom života Tarzana, odnosno lorda Greystoka u Londonu osam godina nakon što se vratio iz afričkih divljina. Uskoro dobiva poziv da se vrati u Afriku kao trgovački izaslanik u tada belgijsku koloniju Kongo. Isprva odbija, no ipak prihvaća poziv na nagovor Amerikanca Georgea Washingtona Williamsa (Samuel L. Jackson) koji sumnja u namjere belgijskog kralja Leopolda i vjeruje da on porobljuje narod Konga. Po povratku u Afriku, Tarzan i Jane vraćaju se starim prijateljima i uživaju u svom bivšem domu, no vrlo brzo saznaju da su se stvari promijenile. Kralj Leopold potrošio je sav svoj novac i zato sada iskorištava narod Konga te pokušava naći dijamante pomoću kojih želi vratiti svoje bogatstvo, a za to je zadužio Leona Roma (Christoph Waltz).

Film je pun prekrasnih scena afričke divljine i njezinih stanovnika, a kemija između Tarzana i Jane jasno je vidljiva što ga čini vrlo romantičnim akcijskim filmom. Akcijske su scene puno zanimljivije nego što se čine u traileru. Tarzan nije prikazan kao tipični nepobjedivi superheroj koji nikad ne griješi.

Film je već sad izazvao podosta negativnih kritika zbog toga što prikazuje bijelog heroja koji dolazi spasiti afrički narod, no ne možemo priči iz 19. stoljeća zamjeriti što nije politički korektna. Ipak, Tarzan u ovom filmu nije prikazan kao superiroran junak već kao jedno s narodom Afrike i njezinom prirodom.

Sve u svemu, ako ste željni dobre akcije, romantične ljubavne priče i prizora afričke divljine koji oduzimaju dah, savjetujemo vam da svakako pogledate ovaj film. 

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE