LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prirodna bogatstva

Koprivnička priroda idealna je za istraživanje i druženje; preporučujemo lokacije koje vrijedi posjetiti

Priroda koja okružuje grad Koprivnicu i njezina prigradska naselja idealna je za bijeg od stvarnosti. Donosimo popis lokacija koje definitivno vrijedi posjetiti.

Priroda koja okružuje grad Koprivnicu i njezina prigradska naselja idealna je za bijeg od stvarnosti. Donosimo popis lokacija koje definitivno vrijedi posjetiti.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ne možemo posjećivati uobičajena mjesta za druženje i zabavu, odnosno klubove, kafiće i slično, stoga je bijeg u prirodu rješenje za kratkotrajni zaborav na stvarnost. Priroda koja okružuje Koprivnicu i njezina prigradska naselja idealna je za posjet, boravak i druženje s obitelji i prijateljima te odlična ideja kako provesti vikend. Smješten u Koprivničko-križevačkoj županiji, taj grad obiluje brojnim prirodnim bogatstvima koje svakako vrijedi posjetiti.

Glavni park grada Koprivnice

Glavni park nalazi se u samom srcu grada, na središnjem Zrinskom trgu, a ujedno je jedan od najljepših i najposebnijih znamenitosti. Njegova je glavna atrakcija glazbeni paviljon koji je domaći majstor Antun Rogina sagradio 1896. godine u svrhu održavanja nedjeljnih i promenadnih koncerata. Zbog svoje ljepote omiljena je stavka svake koprivničke razglednice. Svoj trenutni oblik, bogatstvo i raznovrsnost biljnoga svijeta gradski park dobio je početkom 20. stoljeća i uskoro postao jednim od omiljenih mjesta lokalaca.

FOTO: Facebook / Grad Koprivnica

Podravska klet

Okružena specifičnim prirodnim ambijentom nadomak Bilogore koja je smještena nedaleko od Koprivnice, Podravska klet jedna je od kulturno-povijesnih znamenitosti, poznata po svom rustikalnom izgledu. Pritom pruža očaravajući pogled na grad i bilogorski krajolik. 

Jezero Šoderica 

Podravsko more popularni je naziv za umjetno jezero Šoderica koje se nalazi u prigradskom naselju Koprivnice. Već dugi niz godina mjesto je brojnih ljetnih događanja – festivala, kupova sportskog ribolova, koncerata te društvenih i obiteljskih aktivnosti, ali i pogodno mjesto za ljetno kupanje. Ipak, ona nije samo atraktivna ljeti, već i zimi kada postaje domom mnogobrojnim labudovima i mjestom mira, tišine i spokoja idealnim za odmor. 

FOTO: Marija Koren / Studentski.hr

Dravski most kod Botova

Okupljalište brojnih ribolovoca i zaljubljenika u prirodu, dravski most kod Botova mjesto je s kojeg se pruža pogled na tok rijeke Drave. On je dio podravske kulturne baštine koji predstavlja ljepotu njezina pejzaža. Kroz njega prolazi i željeznička pruga prema Mađarskoj koja je u povijesti, nakon Drugog svjetskog rata, bila od ogromnog značaja za međunarodni promet između tadašnje Jugoslavije i Mađarske. Most je izgrađen u 19. stoljeću, no nekoliko je puta obnavljan zbog pretrpljenih ratnih šteta. Danas je simbol napretka, željezničke infrastrukture i modernizacije.

Gradski bedemi 

Gradski bedemi koprivnička su tvrđava izgrađena u 16. stoljeću za obranu od napada Turaka. Nažalost, danas je sačuvana samo u ostatcima. Svake godine bedemi su mjesto održavanja najveće kulturno-povijesne manifestacije naziva Renesansni festival koji vraća Koprivnicu u doba srednjeg vijeka – vrijeme trgovaca, skitnica, prosjaka, vitezova i uličnih zabavljača. Predstavljaju povijesni simbol borbe protiv Turaka i razvoja slobodnog kraljevskog grada. Ujedno je predivno mjesto u prirodi, prikladno za šetnju i druženje, dok je tijekom zime specifično mjesto za sanjkanje i skijanje. 

FOTO: Marija Koren / Studentski.hr
FOTO: WIKIPEDIA